in ,

Мощен черноморски циклон заплашва Източна България

Снимка: Pixabay

Предстои една по-хладна и динамична седмица, като в края ѝ е възможна сериозна валежна обстановка в Източна България в зависимост от позиционирането на мощен черноморски циклон, научаваме от Меteo Bulgaria.

Тези дни следим прогнозите с изострено внимание. Припомняме Ви, че подобен вихър миналата година (в началото на септември) с център над Гърция беше причина за значителни количества (300 л/кв.м) по Южното ни Черноморие (Царево), имаше и жертви.

През следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. През повечето дни въздушният пренос ще е от североизток. В часовете до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. На повече места и по-интензивни ще са явленията през втората половина на седмицата. В понеделник преобладаващите максимални температури ще бъдат между 31° и 36°, а през следващите дни постепенно ще се понижават и в събота ще бъдат между 25° и 30°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/