Категории: България

Заради алкохол и наркотици: Отнеха 5 коли в участъка от Слънчев бряг до къмпинг „Градина“

Реклама

Проблемът с шофирането в нетрезво състояние и под въздействието на наркотични вещества остава на дневен ред. Отнети са автомобилите на петима души, нарушаващи общоустановените правила, по българското Южно Черноморие.

Шофьори масово карат автомобили след употреба на алкохол, кокаин и амфетамин. Поредните пет случая на дрогирани и пияни водачи бяха установени в рамките на часове по българското Южно Черноморие. Полицията е отнела автомобилите на всички установени нарушители, предава Дарик.

От областната дирекция на полицията в Бургас съобщиха, че около 9.00 часа в неделя, 25 август, в района до база „Перота“ в Слънчев бряг е самокатастрофирал автомобил, управляван от 34-годишен мъж от старозагорското село Шейново.

Мъжът не е получил сериозни наранявания, но е констатирано, че той шофира след употреба на кокаин. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е започнато разследване.

Няколко часа по-късно, около 14.40 часа, в близост до къмпинг „Офшор камп“ служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка кола със софийска регистрация, управлявана от 33-годишна пловдивчанка. Установено е, че същата шофира след употреба на наркотични вещества -кокаин и амфетамин.

Водачката отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

С напредването на деня, бургаски полицаи, около 20.40 часа в село Лозенец, спират за проверка още един автомобил, управляван от 45-годишен бургазлия, като е установено, че мъжът шофирал след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. И по този случай е образувано бързо производство.

Отново на 25 август, около 23.40 часа, на паркинг между Созопол и къмпинг „Градина“ самокастрофирало превозно средство, управлявано от 27-годишна жена от Перник, като дошлите на място полицейски служители констатирали, че жената шофира след употреба на алкохол с концентрация -1,26 промила. Водачката е задържана за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая тече разследване.

Час и половина след полунощ, около 01.30 часа тази сутрин, командировани служители от Зонално жандармерийско управление – Монтана забелязали лек автомобил да криволичи по пътното платно в посока Старият Несебър. Установено е, че негов водач е 35-годишен старозагорец. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1.36 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По този случай е образувано бързо производство.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Археолози откриха втора статуя в Хераклея Синтика

Откритието е направено преди малко повече от час (около 11 ч.) днес (20 септември). Българските…

преди 8 минути

Апелативен съд – Варна реши: Обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест заради влошено здраве

Заради влошено здраве обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест, съобщават от Апелативен съд…

преди 16 минути

Председателят на ОбС-Варна към кмета: Четете ги малко тия документи

Огромен скандал се разрази на пресконференция на кмета на Варна Благомир Коцев днес. Въпреки че…

преди 23 минути

Хората във Варна ще имат възможност да се разходят с водещ кардиолог и да разговарят за профилактика

Предстои да отбележим Световния ден на сърцето - 29 септември. В страната ще има много…

преди 32 минути

БАБХ затвори 31 обекта в областите Бургас, Варна и Добрич: Унищожават 17 180 кг храни

Затворени са 31 обекта по Черноморието след засилените проверки на Българската агенция по безопасност на…

преди 40 минути

Секретна операция у нас: Открито е голямо количество радиоактивен метал

Стана ясно, че специални екипи на ГДБОП са арестували няколко души, които са заподозрени в…

преди 50 минути