Категории: България

Кирил Петков: Няма как тази държава да напредне само през служебни кабинети

Реклама

ПП-ДБ излязоха с изявление, след като днес се проведе полагането на клетва от страна на служебния кабинет на Димитър Главчев

„Стана ясно, че един МВР министър беше заменен с друг МВР министър с абсолютно същите зависимости, от наша гледна точка. Но ние решаваме, че това не може да бъде темата на деня. Темата на деня е, че вече имаме ясна дата за избори и ние трябва да се обърнем към хората. Няма как тази държава да напредне само през служебни кабинети, служебни министри, кой как ги нарежда. Опира до хората, гласуващите и до нещата, които ние трябва да им предложим. Ще се фокусираме към нуждите на хората. За безводието – какво стана с тези язовири, за които преди три години още беше похарчен половин милиард, а ги няма. Ще се фокусираме върху социалната политика, как доходите да продължават да растат над инфлацията. Ще се фокусираме във всички важни за хората въпроси. Само по този начин България може да бъде стъпка напред. Другото са едни игрички на господин Пеевски, на господин Борисов. Но те няма да имат значение ако хората наистина излязат със своите гласове“, заяви Кирил Петков по време на изявлението.

„В навечерието на поредните парламентарни избори. Изключително важно е да има по-висока избирателна активност. Защото тя може да минимизира по някакъв начин купения вот. Подхождаме с недоверие към поредното служебно правителство и на първо място, разбира се, към министър-председателя, който е висша партийна номенклатура на ГЕРБ. Не можем да имаме доверие на човек, който е преднамерен“, заяви от своя страна ген. Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов призова за бързи действия от новия министър на вътрешните работи Атанас Илков. „Ако той ревизира една част от кадровите промени, които Калин Стоянов миналата година направи – в един ден бяха сменени 16 областни директори на МВР, които бяха чадъри. Очакваме от г-н Илков да премахне тези чадъри, които прикриват организацията за купуване на гласове“, категоричен бе той.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ВМС съобщиха за втора активация на противоминната група

Започнала в втората активация на MCM BLACK SEA, информират от Военноморските сили. За подобряване на…

преди 5 минути

Спасиха трима от удавяне в морето на плаж, известен с опасни подводни течения, но един мъж загина

Случаят е от плаж "Бутамята" в Синеморец. Мъж от София се е удавил. В акцията…

преди 11 минути

Съдът във Варна определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна група

Съдът определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна…

преди 26 минути

Задържаха мъжете, пребили човек в дискотека в Студентски град

Разследването се води след постъпването на сигнала за случилото се - на 23 юли, уточняват…

преди 32 минути

След унищожителната буря „Бебинка“: Втори тайфун връхлетя Шанхай

Китайският мегаполис Шанхай беше ударен от втори тайфун само дни след като бе засегнат от…

преди 36 минути

Дете е било пребито: Открито е да лежи на спирка в Стара Загора

За случая съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Пострадалото дете е на 14-годишна…

преди 49 минути