Категории: България

Огромно куче без повод и намордник нападна малко куче и собственика му в столицата

Реклама

Ирландски вълкодав е нападнал по-малко куче и собственика му в кв. „Симеоново“ в столицата. Съпругата на потърпевшия разказва за случилото се. По нейни думи ирландският вълкодав е бил без повод и без намордник и се е разхождал свободно.

Огромното куче се нахвърлило върху домашния им любимец от порода Джак Ръсел териер и върху приятеля ѝ. Мъжът го вдигнал в опит да го предпази и така малкото куче не е пострадало сериозно.

„Инцидентът се случи преди два дни на алеята за Витошките езера в квартал „Симеоново”. Прибирайки се с нашето куче от ежедневната си вечерна разходка на средата на алеята срещнахме един господин с две кучета. Те бяха по-големи. И двете бяха видимо агресивни, но само едното от тях беше на повод. Именно ирландският вълкодав се нахвърли върху нашето кученце и да го хапе. Другото голямо животно започна да скача върху нас, когато гушнах домашния си любимец”. Това разказа потърпевшият Явор в ефира на Нова телевизия.

По думите му стопанинът на агресивното куче „само викаше по него”. „Държеше другото куче на повод, защото то беше видимо афектирано. Мъжът говореше на развален руско-украински. не сме го засичали друг път в квартала”, подчерта потърпевшият. И допълни, че не е подал жалба, а само „съпругата му е написала пост в социалните мрежи, за да предупреди хората в квартала”.

От Столичната община съобщават за Нова, че ежедневно се извършват проверки по сигнали за разходки на кучета без повод. За последните два месеца са проверени над 450 стопанина и са съставени над 30 акта. От СО обаче посочват, че няма как да реагират, ако няма никакви данни за агресивното куче и трябва да се посочи поне адрес, за да се отиде на място и да се вземат мерки.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 5 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 6 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 6 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 7 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 7 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 7 часа