in

Климатологът проф. Рачев обяви какво ще се случи по Черноморието ни

Снимка: Google Street View

Месец септември започна с топло и сухо време, като предстои разхлаждане да започне от четвъртък.

Но хората, които се намират на морето, ще бъдат изключително облагодетелствани, тъй като там ще бъде много топло, прогнозира пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Морската вода продължава да бъде 26-27 градуса. В неделя на морето ще е около 25 градуса, но засега не се очакват валежи.

В София до четвъртък времето ще бъде много хубаво, с високи температури. В събота ще се понижат с два до четири градуса.

От четвъртък до неделя времето в столицата ще е лабилно – ще има следобедни валежи.

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17° и 20°, а за планините – между 3° и 10°. Най-високите температури през септември ще бъдат между 32° и 37°, а най-ниските – между 7° и 12°, по-високи по Черноморието. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за равнините е между 40 и 60 л/кв.м, а за планинските и припланинските райони – от 60 до 80 л/кв.м.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/