in

Предстои основен ремонт и реконструкция на парк във Варна

Снимка: Google Street View

Започна проектирането на дейностите по благоустрояване на парк „Младост 1“, научи медия „Нова Варна“, като стойността на проекта е 4,5 млн. лв. Паркът е разположен на терен от близо 20 декара в пространството между ул. „Мечтание“ и детските градини „Морска звездица“ и „Синчец“.

В момента се изготвя технически проект за изграждане, основен ремонт и реконструкция на парка, като целта е да се създаде модерна и съвременна многофункционална паркова и рекреационна зона за отдих и различни видове спорт. Предвидените дейности включват още озеленяване и осигуряване на достъпност за хора с увреждания и майки с детски колички.

Необходимите средства за проекта са близо 4,5 млн. лв. С тях ще се извърши функционално зониране на парка, ще се изградят пешеходни алеи на всички входове, нови тротоари около парка, както и велосипедни алеи. Предвидено е също монтиране на паркова мебел – пейки, беседки и кошчета. Ще бъдат изградени – комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, тенис маси на открито, детска площадка, фитнес на открито. Предвидени са също обособяване на зони за отдих и площадка за културни мероприятия. Проектират се и цветни фигури на подходящи места, предвижда се и изграждане на фонтани и чешми.

Към момента паркът е с амортизирани настилки и липсващи тревни площи, няма осигурена достъпна среда и условия за хора с увреждания. Настилката от бетонови плочи е деформирана, парковата мебел и съоръженията в детския кът са амортизирани и недостъпни за деца със специални потребности.

Успоредно с парк „Младост 1“, се предвижда и изграждането на още един парк – Република. Той е с площ от близо 22 декара и също се намира в район „Младост“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/