Категории: Варна

Предстои основен ремонт и реконструкция на парк във Варна

Реклама

Започна проектирането на дейностите по благоустрояване на парк „Младост 1“, научи медия „Нова Варна“, като стойността на проекта е 4,5 млн. лв. Паркът е разположен на терен от близо 20 декара в пространството между ул. „Мечтание“ и детските градини „Морска звездица“ и „Синчец“.

В момента се изготвя технически проект за изграждане, основен ремонт и реконструкция на парка, като целта е да се създаде модерна и съвременна многофункционална паркова и рекреационна зона за отдих и различни видове спорт. Предвидените дейности включват още озеленяване и осигуряване на достъпност за хора с увреждания и майки с детски колички.

Необходимите средства за проекта са близо 4,5 млн. лв. С тях ще се извърши функционално зониране на парка, ще се изградят пешеходни алеи на всички входове, нови тротоари около парка, както и велосипедни алеи. Предвидено е също монтиране на паркова мебел – пейки, беседки и кошчета. Ще бъдат изградени – комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, тенис маси на открито, детска площадка, фитнес на открито. Предвидени са също обособяване на зони за отдих и площадка за културни мероприятия. Проектират се и цветни фигури на подходящи места, предвижда се и изграждане на фонтани и чешми.

Към момента паркът е с амортизирани настилки и липсващи тревни площи, няма осигурена достъпна среда и условия за хора с увреждания. Настилката от бетонови плочи е деформирана, парковата мебел и съоръженията в детския кът са амортизирани и недостъпни за деца със специални потребности.

Успоредно с парк „Младост 1“, се предвижда и изграждането на още един парк – Република. Той е с площ от близо 22 декара и също се намира в район „Младост“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 3 минути

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 14 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 14 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 14 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 15 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 15 часа