Категории: Варна

След сигнал към „Нова Варна“ за конфликт между футболни фенове в града: Излезе информация от съда

Реклама

Районен съд – Варна наложи мерки за неотклонение “парична гаранция” на баща и син, привлечени като обвиняеми за нанасяне на лека телесна повреда. Това съобщават от пресслужбата на институцията за медия „Нова Варна“. Става въпрос за случка, разиграла се на 11 август в района на стадион „Черно море“, където е възникнал конфликт между привърженици на фен-клубовете на два противникови футболни отбора.

Съдът не уважи внесените от прокуратурата искания за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража” по отношение на баща и син, съответно 50-годишен и 26-годишен. Спрямо тях на 30 август тази година са предявени обвинения за престъпление по чл.131, т.12 от НК за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на мъж, в съучастие с други неустановени лица. Деянието е извършено в тъмната част от денонощието на 11 август тази година в района на стадион „Черно море“, при възникнал конфликт между привърженици на фен-клубовете на два противникови футболни отбора. Предвиденото в закона наказание за подобно деяние е до 3 години лишаване от свобода.

Според съда деянието не е тежко умишлено. От доказателствата по делото и показанията на множеството разпитани до момента свидетели не може да се направи обосновано предположение, че за обвиняемите, дори да са участвали в деянието за което са им предявени обвинения, съществува опасност да продължат да извършват престъпление или да осуетят разследването като повлияят върху свидетели за разкриването на обективната истина. Съдът отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”, като с оглед тежестта на повдигнатото обвинение и имущественото положение на обвиняемите определи мерки за неотклонение „парична гаранция”, в размер на по 1000 лева за всеки от тях, платими в тридневен срок.

Определенията на Районен съд – Варна по мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делата са насрочени за разглеждане пред ВОС за 11 септември от 13 часа.

Още на 16 август към редакцията ни беше постъпил сигнал от наш читател, който сигнализира за случила се саморазправа между футболни фенове във Варна. По думите на мъжа са били използвани оръжия като ножове, бухалки и пистолети от страна на някои от футболните фенове. Ето какво ни разказа тогава нашият читател, като предоставената ни информация не е официално потвърдена:

„Случката се развива в неделя вечер – няколко момчета (едно от тях с тениска на Спартак Варна) минавайки през кв. Чайка във Варна, за да стигнат до морската ни алея биват нападнати от голяма група фенове на Черно Море. Смятам че е много вероятно групата от Черно море да е била под въздействието на силни наркотични вещества и други психотропни вещества, защото се стига не просто до саморазправа, а до нападение и побой с оръжия (ножове, бухалки и пистолети). Тук говорим за опит за убийство, защото едно от момчетата е в болница с многобройни намушквания от нож в областта на крака, счупени пръсти, счупен нос.. също така по тях е стреляно не един път и не от един човек с пистолет“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

След като ДАНС откри едно от най-скъпите вещества на планетата край Пловдив: Колко струва и за какво се ползва?

Както ви съобщихме по-рано днес, голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при…

преди 4 минути

Археолози откриха втора статуя в Хераклея Синтика

Откритието е направено преди малко повече от час (около 11 ч.) днес (20 септември). Българските…

преди 21 минути

Апелативен съд – Варна реши: Обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест заради влошено здраве

Заради влошено здраве обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест, съобщават от Апелативен съд…

преди 30 минути

Председателят на ОбС-Варна към кмета: Четете ги малко тия документи

Огромен скандал се разрази на пресконференция на кмета на Варна Благомир Коцев днес. Въпреки че…

преди 37 минути

Хората във Варна ще имат възможност да се разходят с водещ кардиолог и да разговарят за профилактика

Предстои да отбележим Световния ден на сърцето - 29 септември. В страната ще има много…

преди 45 минути

БАБХ затвори 31 обекта в областите Бургас, Варна и Добрич: Унищожават 17 180 кг храни

Затворени са 31 обекта по Черноморието след засилените проверки на Българската агенция по безопасност на…

преди 53 минути