in

Международен влак блъсна автомобил у нас: Има загинал

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че международният бърз влак Истанбул – Букурещ е блъснал автомобил с двама души у нас. Инцидентът се е случил на жп прелез между гарите Плачковци и Трявна около 9:40 часа.

Причината за сблъсъка е, че автомобилът е преминал на забранителен сигнал. Шофьорът е загинал на място, а спътникът му е откаран в болница, предава Нова телевизия.

Пътниците са извозени с автобуси. Влаковете в междугарието са спрени.

Ето какви съобщения публикуваха от БДЖ на сайта си тази сутрин:

„Поради възникнал инцидент след неправомерно пресичане на железопътната линия между гарите Плачковци – Трявна се очаква закъснение на влаковете движещи се в това направление“.

„Международен бърз влак №464 (Димитровград 06:05 – Горна Оряховица 10:36) престоява в гара Плачковци поради инцидент след неправомерно пресичане на железопътната линия. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/