in

Ето колко пияни и дрогирани шофьори хвана полицията у нас само за ден

Снимка: МВР

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия „Нова Варна“ междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Стана ясно колко пияни и дрогирани шофьори са изловени по родните пътища в рамките на изминалия ден.

12 501 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14 415 водачи и пътници. Съставени са 4000 фиша и 693 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а осем са управлявалите с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, седем са отказали да бъдат тествани.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.