in ,

Мъж скача по покриви във Варна посред нощ? Снимка озадачи варненци

Снимка: Facebook/Варна/Димитър Василев

В социалната мрежа Фейсбук се появи снимка, на която се вижда как мъж бяга по покривите на сградите в широкия център на град Варна.

„Да вярвам ли на очите си…..“, пише авторът на публикацията Димитър Василев.

„Да, и аз го видях“, отвръща Юлия Стоянова

Други варненци пък се пошегуваха, вкарвайки фантастични елементи в „предположенията“ си:

„Варненският Питър Пан?“, пише Деница Кючукова. „Това е Бг. Спайдермен“, добавя Инна Димитрова. „Питър Пан разпуска…“, пише Галя Иванова

Някои от коментиращите предполагат, че на снимката се вижда човек, практикуващ паркур.

„Мен освен, че ме вълнува дали това което виждам е реално, ме интересува как аджеба уловихте момента? Това ако е вярно, ще да е някой, който практикува онези високи и опасни скокове!“, разсъждава Мирослава Йосифова.

„Хората спортуват в тъмното“, пише Георги Зидаров.

Парк̀ур е изкуството на преодоляване единствено с помощта на уменията на човешкото тяло на всякакви препятствия – природни и урбанистични – при прехода от точка А до точка Б. Паркурът има и своя философия. Основоположниците му са французите Давид Бел и Себастиян Фукан. Сред основните понятия, свързани с теорията на паркур, според Бел са бягството и достигането. Те обуславят съчетанието на бързо мислене и ловкост, с които човек се измъква от сложни ситуации и е способен да отиде навсякъде, където пожелае. Триковете в паркура се наричат волтове (vaults). Тяхното съчетание се нарича флоу (flow).

Независимо от това дали наистина става въпрос за човек, практикуващ паркур, или пък някой си е поиграл с програма за редактиране на изображения, снимката определено развесели варненци в социалните мрежи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/