in

Последна информация за щетите след бурята във Варна: Отводниха ли подлезите?

Снимка: Община Варна

Отводниха двата засегнати подлеза след снощната буря във Варна, научи медия „Нова Варна“. Работи се и по други места в града, където са нанесени щети.

От рано сутринта екипи за поддръжка на града, работят по отстраняване на щетите от снощната буря във Варна.

Отводнени са два от подлезите на бул. „Княз Борис I“ – до Икономическия университет и автомобилният подлез на сп. „Почивка“. Отводнен е и участъкът от булеварда от кръговото кръстовище към буните и светофарът на Горчивата чешма.

Снимка: Община Варна

Следва сметопочистващата фирма да разчисти от наноси съоръженията, уточниха общинските експерти. Отводнена е и улицата около Зеленчукова борса, където проблемът най-често е заради изхвърлени отпадъци от частните обекти.

Над 20 сигнала за нанесени от бурята щети са получени днес от дежурния служител при Община Варна. 12 от тях са за наводнени улици и два подлеза – до Икономическия университет и спирка „Стамболийски“. Четири са сигналите за паднали дървета и клони, като най-сериозният от тях е на бул. „Приморски“.

Снимка: Община Варна

В Морската градина няма нанесени сериозни поражения, разчистват се единични клони. Срещу Природонаучния музей има прекършено дърво, което до края на деня ще бъде обработено.

Снимка: Община Варна

Гражданите могат да подават сигнал на телефон 112, както и при дежурния в Община Варна – 052/820112.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/