in

Служебната власт има идеи как да се подобри процесът на провеждането на изборите

Кадър: бТВ

Стана ясно, че служебното правителство има идеи за подобряване на процеса на провеждането на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

Ще бъдат изготвени препоръки и предложения, които ще бъдат изпратени на Централната избирателна комисия (ЦИК) за подобряване на качеството на изборния процес, но какви ще бъдат тези препоръки засега не е ясно.

Успоредно с тази задача служебната власт се стреми да подобри и начина на живот на гражданите, заяви служебният премиер Димитър Главчев.

„Смятам, че трите министерства МЗ, МОН и на електронното управление, трябва да обърнат внимание, за да се дигитализира профилактичната здравна карта. За да можем и там да достигнем европейско равнище. Трябва да има ускорено действие, за да може тази година да се случи“, каза служебният министър-председател.

Ще се сформира работна група, която да разглежда проблемът с буферните паркинги по границите, а няколко министерства получиха задача от служебния премиер да подобрят работата на родители, учители и педиатри във връзка с започването на новата учебна година.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/