in

Във Варна ще има учение: Спасяване на пострадали при сблъсък на два плавателни съда

Кадър: Youtube/Морско око

ИА „Морска администрация“ ще проведе учение по търсене и спасяване при извънредни ситуации, съобщават за медия „Нова Варна“ от Министерството на транспорта и съобщенията.

ИА „Морска администрация“ организира учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

В реална среда и в реално време ще се тества координацията при спасителна операция по море, медицинска евакуация и оказване на помощ на пострадали при сблъсък на два плавателни съда.

Учението ще се проведе на 17.09.2024 г. (вторник) от 10:00 часа в района на Варненски залив в пристанищен терминал Варна-Изток, яхтен клуб „Кап. Георги Георгиев“.

Целта е да се провери готовността и реакцията на отговорните институции при възникването на морски инцидент. Предвижда се участие да вземат представители на „Пристанище Варна“ ЕАД, ДП „Пристанищна инфраструктура“, Военноморските сили на България, ОД на МВР-Варна, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна, Дирекция „Национална система 112″, ГД“ Гранична полиция“, Център за спешна медицинска помощ – Варна, Български червен кръст – Варна, „Пилотска станция Варна“ ЕООД и др.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.