Категории: България

Джокович за Григор Димитров: Той е моят български брат

Реклама

Двубоят на титаните е днес (17 септември) от 20:00 часа, като всички билети за зала „Арена София” бяха изкупени за броени минути.

Новак Джокович даде пресконференция преди демонстративния мач с Григор Димитров. Срещата е тази вечер в „Арена София“, предаде „Гонг“.

„Идвал съм и преди в България, но тогава причината не беше тенис. Ние сме приятели, преди 3 години той дойде на “Адрия Тур” в Белград и аз му обещах да дойда един ден да играя в София. Радвам се, че мога да помогна на неговата фондация и инициативите им. Изпитвам задоволство и позитивна енергия от идването ми в България“, изтъкна Джокович.

„С Григор сме играли много пъти на турнири, езиците ни са сходни и се разбираме отлично. Познаваме се от много години, имаме уважение един към друг. Наричам го моя български брат. Играли се в Сърбия, много се радвам, че сега ще играем в София за благотворителните инициативи на Григор“, заяви Новак Джокович.

„Ние сме български и сръбски братя. Играли сме много на терена, разбираме се на всякакви езици – български, сръбски и английски. Моята кариера е в последната си фаза и затова съм дошъл в България да играя, докато съм още на добро ниво. Пожелавам на България да има добър тенис и добър спорт“, добави Ноле.

„Аз съм това, което съм. Знам от къде идвам, знам какво е уникалното балканско ДНК. Имаме дух на воини, той е заложен в нас. Ние сме много страстни хора, в края на деня всеки прави грешки. Понякога сме повече темпераментни, отколкото трябва. Аз обичам живота, аз обичам страстта, а това е нещо, което имаме всички балканци. Ние се разбираме, без да говорим на общ език. Българският и сръбският са близки, но гръцкият е много сложен“, допълни Ноле.

„Мачът не е уреден. Уредено е това, което ще се случи след него. Който победи ще се радва, другият ще плаче“, сподели с усмивка Новак Джокович.

„Винаги съм приветствал Григор Димитров да дойде в Белград. Независимо дали ще ми дойде на гости просто или ще играем мач. Надявам се да играем поне още един мач. Дано да бъде догодина или някоя следваща. Не е лесно да намерим време в графиците си, защото са ни много различни. Никой не знае какво ще се случи. Двамата много обичаме да играем и да радваме хората. Грифиците обаче не ти дават много време. Винаги съм искал календарът да бъде различен, за да имаме време за неофициални мачове.“

„Защо пък да не направим тур на Балканите. Твоите фенове те искат да играеш у дома. Защото е различно да гледаш на живо от това да го правиш по телевизията. Искаме да запалим младите след такива мачове да грабнат ракетата и да заиграят тенис. Мисля, че България и Сърбия са страни, които нямат велика тенис традиция, но ние сме в позиция да променим това. Трябва да повишим интереса от страна на младите към спорта. Знам, че бащата на Григор Димитров има тенис клуб в родния му град Хасково, трябва така да се започне от малкото към глобалното, за да се развива спорта“, завърши Новак Джокович.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Мотокрос писта за мотоциклети и ATV в Добрич приема състезатели от цяла България този уикенд

Добрич става столица на офроуд спортовете. Този уикенд над 100 участника от България и Румъния…

преди 2 минути

Временно затвориха част от улица в „Цветния квартал“ във Варна

Днес (19 септември) временно затварят част от варненската ул. „Люляк“. Причина за това е премахване…

преди 10 минути

От днес временно затварят улица „Прилеп“ заради ремонтите в Пчелина

От днес (19 септември), в м-ст „Пчелина“ се спира движението за довършителните работи по ул.…

преди 14 минути

Кметът на Варна постави забранителен знак на списък със съветници

Вчера кметът на Варна излезе с позиция относно общински съветници от ГЕРБ, ИТН, Български глас,…

преди 22 минути

На 19 септември спират тока на тези места във Варна и областта

На 19.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди 30 минути

Облачно ще бъде по Черноморието днес: На места ще превали

От НИМХ прогнозират, че максималните температури по Черноморието днес ще достигнат до 25° Днес облачността…

преди 3 часа