in

Комфорт ООД: 35 години успех и визионерство (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Снимка: "Нова Варна"

Строителната компания „Комфорт“ ООД вече повече от три десетилетия е символ на качество и надеждност в строителния сектор в България. Под ръководството на г-н Атанас Костурков и г-н Марин Йорданов, фирмата не само е изградила едни от най-впечатляващите обекти в страната, но и продължава да диктува стандартите в индустрията. В интервюто на Зоя Георгиева с г-н Костурков се отправяме на вълнуващо пътешествие през историята на фирмата и поглед в бъдещето ѝ.

Най-големият урок, който трябва да бъде за всички, е постоянството. Без него не можеш да постигнеш нищо,“ споделя г-н Костурков, когато размишлява за своя дългогодишен опит в строителния бранш. Той изтъква важността на това никога да не се отказваш, независимо от трудностите. За него постоянството е ключов фактор за успеха на „Комфорт“ ООД. През тези 35 години компанията е изправена пред множество предизвикателства, но с ясна стратегия и целенасоченост е успяла да затвърди позицията си на лидер на пазара.

Когато става дума за най-значимите проекти на компанията, г-н Костурков с гордост изброява някои от най-впечатляващите сгради, които са издигнали реномето на „Комфорт“ ООД. „Paradise Center в София, Grand Mall във Варна, жилищният комплекс Orchid Hills и хотел Димят – това са проекти, с които сме изключително горди.“ Всеки от тези обекти е свидетелство за мащабната визия на фирмата и способността ѝ да реализира сложни и амбициозни проекти. Тези сгради не само обогатяват градската архитектура, но и затвърждават репутацията на „Комфорт“  ООД като компания, която поставя нови стандарти за качество и изпълнение.

Снимка: „Нова Варна“, г-н Костурков (вдясно) и г-н Йорданов (вляво)

За г-н Костурков бъдещето на „Комфорт“ ООД е свързано не само с реализирането на още по-големи и предизвикателни проекти, но и с привличането на нови кадри. „Проектите стават все по-големи и това е добре за нас като строителна фирма. Но основното предизвикателство е липсата на кадри – както в ръководния състав, така и сред майсторите.“ Според него, бъдещето на строителната индустрия зависи от младите професионалисти и тяхната готовност да поемат ръководни позиции в сферата. Затова един от основните приоритети на фирмата е да привлече и обучи следващото поколение строителни специалисти, които да продължат традицията на високо качество.

ГЛЕДАЙТЕ ИНТЕРВЮТО С Г-Н КОСТУРКОВ ТУК:

Г-н Костурков е категоричен, че успехът на „Комфорт“ ООД се дължи на хората, които стоят зад проектите. „Ако не са хората, просто няма как да стане. Аз съм благодарен на всички, които са работили при нас,“ споделя той с ясно изразена благодарност към екипа от професионалисти. Той признава, че много кадри, започнали кариерата си в „Комфорт“ ООД, днес са самостоятелно развиващи се професионалисти. „Поддържаме връзки, дори си помагаме взаимно,“ казва той, подчертавайки, че взаимоотношенията в строителния сектор са от изключителна важност.

Снимка: „Нова Варна“

Юбилеят на „Комфорт“ ООД е особено значим за г-н Костурков. „35 години са много време в строителния бранш, особено в началото, когато конкуренцията беше бурна и имаше голяма несигурност.“ Въпреки трудностите през годините, компанията не само е успяла да се наложи на пазара, но и да продължи да расте и да се развива. За него този юбилей е признание за всички усилия, вложени през годините, както и за успешното преодоляване на предизвикателствата, с които строителната индустрия неизбежно се сблъсква.

Когато става въпрос за това как „Комфорт“ ООД успява да се задържи на върха, г-н Костурков е ясен: „Нашата коректност и стремеж към високо качество на изпълнението ни помогнаха да останем на пазара.“ Тези принципи не само че са основата на успеха на фирмата, но и гарантират, че тя ще продължи да бъде предпочитан партньор в строителния сектор.

Снимка: „Нова Варна“

С 35 години на пазара, „Комфорт“ ООД е доказал, че постоянството, качеството и грижата за хората са основните компоненти на успешната строителна фирма. Под ръководството на г-н Костурков и г-н Йорданов компанията се е утвърдила като лидер, който продължава да се развива и да поставя нови стандарти в строителната индустрия. С визията си за бъдещето, акцентът върху иновациите и готовността да инвестира в младите кадри, „Комфорт“ ООД със сигурност ще продължи пътя си към нови успехи.

Публикувано от Зоя Георгиева