in

ПСК „Черно море” спечели 91 медала в Кранево

Снимка: ПСК "Черно море"

ПСК „Черно море” спечели отборен трофей в традиционния плувен турнир, който се провежда в Кранево в навечерието на есента – AquaLife Swimming Talents `24. Това съобщават за медия „Нова Варна“ от клуба.

Варненци взеха рекордните 91 медала – 44 златни, 22 сребърни и 25 бронзови. По-рано черноморци проведоха спортен лагер на тренировъчната база в Кранево.

„Лагерът мина успешно. Включиха се 35 плувци от клуба. Тренираха много добре, доволен съм. Нямахме проблеми, базата беше отлично подготвена”, коментира главният треньор на шампионите Никола Петров.

Той добави, че състезанието в Кранево е било като тренировка за отбора и изрази задоволството си от представянето на състезателите.

„Тази седмица продължаваме да се готвим на басейн „Приморски” по традиционната схема. Следващото състезание, за което се подготвяме, е през средата на октомври. Предстои и още едно – международно. В края на ноември са държавните шампионати. В началото на декември има световното по плуване за мъже и жени, където евентуално ще бъдем представени от Тея Николов и Максим Манолов”, обобщи Петров.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.