in

Ето как да проверим номера на избирателната си секция и мястото за гласуване на изборите

Колаж: "Нова Варна"

Справката може да бъде осъществена чрез Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“.

Българските граждани с право на глас могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към МРРБ. Информация за адреса на избирателната секция може да бъде получена ТУК.

Проверка може да бъде направена също и чрез безплатно обаждане за страната на стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 („0800 1 GRAO“) в работни дни между 9 и 17.30 часа.

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Това става чрез подаване на електронно заявление през интернет страницата на ГД ГРАО ТУК.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.