Категории: Варна

От днес временно затварят улица „Прилеп“ заради ремонтите в Пчелина

Реклама

От днес (19 септември), в м-ст „Пчелина“ се спира движението за довършителните работи по ул. „Прилеп“, научи медия „Нова Варна“.

От вчера започнаха довършителните дейности по ул. „Прилеп“ в м-ст „Пчелина“. По информация на фирмата изпълнител движението в района ще бъде ограничено на 19.09.2024 г. и 20.09.2024 г., в интервала между 09:00 ч. и 17:00 ч.

Представители на строителната фирма и на администрацията на р-н „Младост“ извършиха оглед по-рано вчера, във връзка с организацията на движението. Обследвани са обходни маршрути, които да бъдат използвани при затварянето на ул. „Прилеп“. Това решение беше взето преди два дни на среща относно инфраструктурните дейности в м-ст „Пчелина“ с жителите на района. На срещата присъстваха експерти от общинската администрация и представители на ВиК и на строителните фирми-изпълнители на проекта.

Ограничаването на интензивното движение на автомобили в местността ще позволи на фирмата да асфалтира ул. „Прилеп“ в рамките на обещаните дни, стана ясно на срещата. За целта, органите на реда ще съдействат, като разположат контролно-пропускателни пунктове, за да осигурят проходимост на улиците за строителната техника, както и за живущите в района.

Проектът в „Пчелина“ е сложен, започвайки от големия национален проект за водния цикъл на ВиК, който касае целия град – огромен проект с дата на завършване 2026 г. и без междинни срокове, посочват от Общината.

Това означава, че фирмите работят едновременно по много улици във всички райони, а Общината е длъжна да изчака ВиК да завършат подземната инфраструктура, за да започне работата по ремонт на пътната инфраструктура. Всеки четвъртък се провеждат координационни срещи, за да се спазва темпото на работа от всички заинтересовани страни.

Решението, което Общината предлага относно стеснените участъци по ул. „Прилеп“ е частта от камерите на бензиностанцията до входа на „Пчелина“ да бъде разширен до 7 метра, да се направят джобове за автобусните спирки, с цел да не се затруднява автомобилното движение и да се компенсира липсата на такива джобове при проектирането. Това съобщи по време на срещата преди два дни новият директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ инж. Тихомир Тимов. За участъка, който е предложен за разширение, Администрацията е намерила допълнително финансиране за нов водопровод, на мястото на стар, който често дефектира и би създал проблеми за новата пътна настилка в бъдеще, допълни той. Желанието ни е да подменим този водопровод заедно с оширението на улицата, изтъкна Тимов.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 3 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 3 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 4 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 4 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 5 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 5 часа