Категории: Любопитно

Кой ще бъде обявен за пътен полицай на годината

Реклама

Пътен полицай на годината ще бъде обявен след състезания между 70 участници от 28 областни дирекции на МВР, съобщиха за медия „Нова Варна“ от полицията. 

В обръщението си към участниците министър Илков подчерта, че изборът на дните за провеждането на конкурса и мястото не е случаен. Той е препратка от патриотичния дух на панагюрските жители – пример за подражание, към съвременния облик на пътния полицай, който влага ежедневни усилия да надгражда знания и умения, за да бъде истински полезен и в помощ на обществото. „Днес ще видите прогреса и тенденцията в областта на контрола, гарантирането на безопасността на хората, участници в движението по пътищата. Благодаря на всички приятели, партньори и най-вече на вас колеги, които имате силата и стремежа да бъдете най-добрите и да продължавате безаварийно да изпълнявате своите професионални умения в дух на спортменство, сплотеност и етичност. Нека всеки един от вас вярва в победата защото тя вече е факт“, с тези думи вътрешният министър се обърна към участниците в юбилейния национален конкурс. Той изрази убеденост, че началният етап от революцията за подобряване на пътната обстановка и намаляване на човешките жертви е започнал и продължава с непримиримата ни реакция към всеки, дръзнал да нарушава Закона за движение по пътищата и да застрашава живота и здравето на хората. „Нека този дух да бъде нашето мото, нека ни дава сили да продължим да работим така, че всеки ден жертвите по пътищата да намаляват“, призова вътрешният министър и изрази убеденост, че постигнатите към момента резултати – 56 по-малко загинали в сравнение със същия период на миналата година, са доказателство за поетата правилна посока.

С искрено уважение за отговорния им професионален избор и с пожелания за успех към участниците в конкурса се обърнаха кметът на Панагюрище Желязо Гагов, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова и заместник- председателят на Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата Мария Лазарова. Митрополит Николай отслужи молебен за здравето и благоденствието на служителите на МВР, а доброволци при основно училище „Марин Дринов“ в Панагюрище поднесоха своята изненада с демонстрация по безопасност на движението.

В ХХХ-я Юбилеен национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2024 г.”, организиран от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), с домакин ОДМВР – Пазарджик, ще мерят сили 70 състезатели от 28 областни дирекции на МВР. По регламент право на участие в него имат младши автоконтрольори. Те се състезават в дисциплините Теоретичен изпит по специализирана подготовка; Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествия – теория и практика; Стрелба с пистолет; Майсторско управление на автомобил; Майсторско управление на мотоциклет.

В края на деня ще бъде обявени пътният полицай на годината. Това ще стане на специална церемония.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 7 минути

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди един час

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 2 часа

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 2 часа

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 2 часа

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди 2 часа