Категории: България

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Реклама

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява самоличността на жертвите.

Двама души загинаха, след като пожар обхвана дома им в село Замфир край Лом. Едноетажната кирпичена къщата е напълно изгоряла, съобщава БНР.

Пожарът е възникнал малко преди 8:00 часа в неделя сутринта. В полицията в Лом е получен сигнал за горяща къща в село Замфир.

Разследващите установили, че пожарът е възникнал вследствие небрежност. Под останките на къщата огнеборците намерили две тела.

В момента полицаите установяват самоличността им. Назначени са съдебномедицински експертизи. Предполага се, че телата са на живущите на адреса, които са на 69 и 54 години.

Телата са изпратени за аутопсия в болницата в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължават полицаите от Лом.

Какво да правим при пожар? Съвети от МВР:

Използвайте пожарогасител за погасяването на малки пожари. Може да използвате и вода, ако пожарът не е от електрически или химически характер.

Ако пожарът е прекалено голям за изгасяване, напуснете сградата веднага. Не спирайте, може би няма да имате достатъчно време. Когато излезете навън и сте в безопасност, използвайте телефон и подайте сигнал.

Изчакайте на безопасно място пристигането на екипите на пожарната и ги информирайте относно вида, големината и местоположението на пожара.

Ако дрехите ви се запалят, не тичайте. Това ще доведе до по-бързо разпространение на огъня. Вместо това спрете, легнете на земята, покрийте си лицето с длани и се търкаляйте, докато огънят изгасне.

Ако е задимено, покрийте устата и носа си с кърпа или дреха и се движите ниско до земята, докато излезете от сградата. Повечето смъртни случаи по време на пожари се дължат именно на въздействието на дима.

Ако вратата или дръжката й са горещи, ако излиза пушек под и около нея, не я отваряйте. Това означава, че пожарът е наблизо.

Ако сте заключени или блокирани в стая, използвайте ленти, мокри кърпи или дрехи, за да запушите всякакви пукнатини и цепнатини около вратата. Обадете се на тел. 112 и обяснете точното си местоположение. Може дори да оставите някакъв знак вън на прозореца, за да обозначите точното място, където се намирате.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment
Сподели
Автор:
Редакция "Нова Варна"

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 7 минути

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 32 минути

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 42 минути

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди един час

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди един час

„Ние, потребителите“: Информация за имитиращите продукти и в ресторантите е от полза за потребителите, но как ще се гарантира верността ѝ?

Коментар по темата направи Габриела Руменова - основател на некомерсиалната платформа "Ние, потребителите". По нейни…

преди 2 часа