Категории: България

След като почина пребитата пред магазин жена в Перник: Какво обвинение ще получи 17-годишният нападател?

Реклама

Припомняме, че невинна жена беше нападната от 17-годишен младеж и негов приятел пред магазин в Перник. През изминалия петък от лечебното заведение, където беше настанена пострадалата жена, съобщиха, че тя е починала. Сега се очаква промяна в обвинението на младежа, който на 30 юли преби брутално 56-годишната жена

Предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза. В случай, че се установи, че смъртта на жената е настъпила заради побоя, на извършителя ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт.

„Дали умишлено или непредпазливо вследствие на умишлено-причинена повреда ще прецени наблюдаващият прокурор с оглед доказателствата по делото и най-вече с оглед заключението на съдебно-медицинската експертиза“, каза окръжният прокурор на Перник Албена Стоилова пред бТВ.

Аутопсията на починалата жена е насрочена за 24 септември.

Младежът, нанесъл жестокия побой, вече е пълнолетен, но ще носи наказателна отговорност за деяние, извършено като непълнолетен и наказанието му ще бъде редуцирано съгласно правилата, допълниха от прокуратурата.

За бруталния побой стана ясно от видео, което в края на юли бе разпространено в социалните мрежи. Инцидентът е от 29 юли пред денонощен магазин в квартал „Изток“ в Перник.

На клипа се виждат две момчета – едно, което първо заговаря жената, която сяда на една от масите. Към тях се приближава и 17-годишният младеж, който с два удара в главата сваля жената на земята. Следват множество удари и ритници в областта на главата и лицето ѝ.

На 31 юли Районният съд в Перник задържа непълнолетния извършител. Той има предишни криминални деяния – притежание на наркотици и кражба, но тъй като е непълнолетен е с чисто съдебно минало.

За другото момче няма доказателства и не се установява съучастие в извършването на престъплението. Към този момент няма основания да му бъде търсена наказателна отговорност, каза още окръжният прокурор на Перник.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Гастроентеролог обяви кои хора не бива да ядат яйца

Гастроентерологът д-р Людмила Сухорукова сподели кои хора трябва да се въздържат от това да ядат…

преди 2 минути

Празник е: Ето каки са поверията, традициите и обичаите, свързани с 23 септември

На днешния ден (23 септември) Православната църква чества зачатие на Св. Йоан Предтеча и Кръстител.…

преди 7 минути

Колко пъти седмично можем да ядем картофи според експерти?

Картофите са любима храна на много хора по света. Те могат да се приготвят по…

преди 27 минути

Весела Чернева обяви какво може да се случи с Украйна ако Камала Харис спечели

Според зам.-директора на Европейския съвет за външна политика е възможно около или след изборите за…

преди 37 минути

Тези места край Варна остават без вода в почивния 23 септември

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че следните райони във варна и областта ще…

преди 45 минути