in

След тежка катастрофа със загинал младеж: 18-годишно момиче е в реанимация в Сливен

Снимки: Мердин Берберов Колаж: "Нова Варна"

Момичето е претърпяло коремна операция и към момента състоянието на пациентката е стабилизирано, информират от болницата.

Осемнайсетгодишно момиче е настанено в Отделението по реанимация на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, съобщиха от лечебното заведение.

Момичето е пострадало при пътен инцидент в края на миналата седмица, при който загина 19-годишен младеж. Пациентката е претърпяла коремна операция. Състоянието ѝ е стабилизирано.

Катастрофата стана на 20 септември на изхода на Сливен в посока с. Тополчане и, според полицията, е поради неправилно изпреварване. В болница бяха откарани четирима души, съобщава БТА.

Двама осемнайсетгодишни младежи са приети в хирургичното отделение с травми на гръден кош. В неврохирургия е друг 17-годишен пациент със счупени прешлени. Мъж на 59 години, водач на другия автомобил, е настанен в Отделението по ортопедия със счупена подбедрица.

Общо 288 души са потърсили спешна медицинска помощ от 21 до 23 септември в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Извършени са 33 операции, имало е и 17 раждания.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/