Категории: Варна

Три денонощия ще има смущения във водоподаването във Варна

Реклама

От ВиК-Варна информират, че предстои влизането в експлоатация на ключов водопровод по проекта за водния цикъл. От дружеството съобщават, че до края на седмицата трябва да бъде направено превключването на участък от „Магистрален водопровод III-ти етап“ към новоизградено трасе Ф1000

В рамките на тази седмица ще бъде факт превключването на водоподаването от т.нар. „руски водопровод“ към новия, който бе изграден между ул. „Патриарх Максим“ в местност „Пчелина“ и пресичането на бул. „Христо Смирненски“ с бул. „8ми Приморски полк“ (по пътя за „Виница“). Това е един от ключовите обекти, който ще направи по-устойчиво водоснабдяването за абонатите в северната част на града до курорт „Златни пясъци“. Старото съоръжение не само генерира напрежение с честите аварии, но и калкулира големи разходи за „ВиК – Варна“ ООД.

Техническите дейности по превключването ще започнат с източване на стария „руски“ водопровод. За тях ще бъде известена своевременно Регионалната инспекция за опазване на околната среда, тъй като голямото количество вода, което ще попадне в деретата ще се отрази на нивото в Шокъровия канал. Очаква се тази дейност да трае 7-8 часа и ще се проведе в нощните часове на 25 септември (сряда). Вече са направени всички хидравлични и лабораторни проби, увери управителя на ВиК – Варна инж. Веселин Русев. Пробите на водата вече отговарят на всички изисквания за дезинфекция и предстои издаването на хигиенно заключение и здравно становище за въвеждане в експлоатация от Регионалната здравна инспекция.

Монтажните дейности в двете шахти, в които ще се извърши самото превключване от стария компрометиран водопровод към новия, ще започнат в четвъртък сутринта и ще продължат три денонощия. През това време абонатите на дружеството ще бъдат прехвърлени на резервно захранване, но, поради по-малкия капацитет на алтернативните водоизточници, е възможно да има временни смущения във водоподаването, за което „ВиК – Варна“ ООД предварително се извинява. За информация за хода на работата по обекта абонатите ще могат да се информират от страницата на дружеството.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 6 минути

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 17 минути

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 30 минути

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 38 минути

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 51 минути

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди един час