in

От НИМХ обявиха кога и къде да очакваме значителни количества дъжд

Снимка: Pixabay

От НИМХ публикуваха своята прогноза за времето в България за периода от 26 септември до 1 октомври. От прогнозата става ясно кога в следващите дни и къде да очакваме валежи.

В четвъртък облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, в Източна България – до умерен.

В петък и събота ще е предимно слънчево, в сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България за кратко ще има ниска облачност или намалена видимост. Вятърът ще остане югоизточен, в източната половина от страната до умерен. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°.

В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 20°-22° в западните райони до 32°-33° на места в Горнотракийската низина.

Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони. По линията на преминаващия фронт ще са интензивни и с гръмотевици.

В понеделник ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; има повишена вероятност на места в Централна и Североизточна България валежите да са значителни. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предишните дни.

Във вторник валежите постепенно ще спират облачността ще започне да се разкъсва. Доста хладно време, с предимно умерен северозападен вятър и максимални температури между 11° и 16°, в югоизточните райони до около 20°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/