in

От 34° към сериозно захлаждане: Топ синоптик с прогноза за следващите дни и октомври

Снимка: Pixabay

Според синоптика Петър Янков през уикенда се очакват температури до 34 градуса у нас. След това обаче температурите ще падат, а сериозно захлаждане ще има от 8-10 октомври.

До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и трябва да се използват за посещение на нашето Черноморие. Ще се движат между 29 и 34 градуса. Ще има краткотрайни мъгли. В петък и събота ни очакват приятни слънчеви часове, прогнозира синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

В неделя обаче започва захлаждане. Тогава се очакват превалявания главно в западните и югозападните части от България.

„С понижение на температурите – ще бъдат между 19 и 24 градуса. Рязко е – ще се понижат с 5-8 градуса. Валежните зони ще обхванат западните части от страната. В понеделник валежите постепенно ще спират, но ще продължат в Южна България. Очакват се валежни количества до 30-40 литра на кв.м“, прогнозира още синоптикът.

По високите планини ще превали сняг, който обаче няма да се задържи.

„Сериозни валежи с чувствително захлаждане се очаква в края на първата десетдневка от октомври. Ще има валежи след 5 октомври. Сериозното захлаждане ще бъде в периода 8-10 октомври и ще се образува трайна снежна покривка над 2500 метра височина“, подчерта Янков.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/