in

Прокуратурата с извънредна новина за избягал затворник у нас

Снимка: Pixabay

От Апелативна прокуратура – София съобщават, че затворник, избягал от общежитието в с. Самораново, е установен и задържан. Посочва се, че затворникът е избягал около 04:30 ч. на 25 септември.

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 297, ал. 1 от НК.

Около 04:30 ч. на 25.09.2024 г. Т.С. избягал от затворническото общежитие в с. Самораново, община Дупница, като прескочил оградата.

Той е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ в размер на 2 години и 6 месеца за кражба.

В резултат на предприетото издирване на затворника в същия ден той е бил установен и задържан на територията на община Криводол, област Враца.

Предстои наблюдаващият делото прокурор да привлече Т.С. в качеството на обвиняем за извършеното от него деяние. За него законът предвижда наказание до три години лишаване от свобода.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.