in

Двама поморийци са задържани за производство на наркотици

Снимка: ОДМВР-Бургас

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия „Нова Варна“, че са били задържани двама поморийци на 37 и 40-годишна възраст. Това се е случило в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Поморие. Мъжете са задържани за производство на наркотични вещества (метамфетамин), поясняват от бургаската полиция.

Първоначално около 19.20 ч. на 25 септември в района на улица „Манастирска“ в гр. Поморие за проверка е спрян лек автомобил „Опел Астра“ с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен помориец. При извършеното претърсване на задната седалка на автомобила е намерена и иззета раница, съдържаща прекурсори за производство на наркотично вещество – метамфетамин, бутилка с течност с виолетова утайка по дъното и пластмасова кутийка, съдържаща жълтеникаво кристало подобно вещество (метамфетамин). Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Той е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е бил иззет.

От допълнителните полицейски действия е констатирано, че помориецът разпространявал наркотични вещества, като са установени и разпитани негови клиенти. Установен е и съучастникът му – друг помориец на 37годишна възраст, който също е задържан за срок от едно денонощие.

Извършено е претърсване на обитавания от 40-годишния мъж имот, който е разположен в поморийския квартал „Каменар“, като са открити и иззети 48 празни лекарствени блистера, празни шишета и опаковки от лекарствени препарати, аналогични на откритите в раницата в автомобила. В апартамента на помориеца, разположен на ул. „Гладстон“ в града, е открита стъклена чаша, съдържаща жълтеникаво кристаобразно вещество (метамфетамин) с тегло от 1 грам, бутилка с бяло-жълтеникава течност с бяла утайка по дъното и празни опаковки от същите лекарства, намерени в къщата в кв. „Каменар“.

40-годишният мъж и неговия 370годишен съучастник са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.