in

Министърът на отбраната се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Н. Пр. Кенет Мартен

Колаж: "Нова Варна"

Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Н. Пр. Кенет Мартен. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната за медия „Нова Варна“.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна днес (27 септември) с Н. Пр. Кенет Мартен – извънреден и пълномощен посланик на Съединените американски щати у нас.

Двамата подчертаха много доброто ниво на сътрудничество в областта на отбраната. Акцент по време на разговора бяха текущите модернизационни проекти за Българската армия.

Обсъден бе напредъкът по проектите за придобиване на нов тип боен самолет F-16 Block 70 и за нова бойна машина на Сухопътните войски.

В срещата участваха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министрите Радостин Илиев и Аделина Николова.

С ранг кариерен министър в Държавния департамент на Съединените щати, Кенет Мартен има три посланически назначения.

Посланик Мартен е роден в Сейнт Луис, щата Мисури, но за свой роден град смята Хъдсън, Охайо.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/