Категории: България

Полицията засече 25 пияни и 11 дрогирани шофьори по пътищата в България за ден

Реклама

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия „Нова Варна“ обобщени резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за периода от 20 до 26 септември. От предоставените дани стана ясно, че за тези дни постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата са 2 150 095,79 лв.

91 909 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за периода от 20 до 26 септември т.г. Извършен е контрол на 106 265 водачи и пътници. Съставени са 25 948 фиша и 5205 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на изминалата седмица са установени общо 183 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – от тях 93 шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 90 – с над 1,2 на 1000, а 24 са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 71 водачи, 30 са отказали да бъдат тествани.

Само за последните девет дни общо постъпилата сума от наложени фишове, наказателни постановления и електронни фишове е 2 150 095,79 лв.

В рамките на последното денонощие са проверени 13 288 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 14 999 водачи и пътници. Съставени са 3591 фиша и 752 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 12 – с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, шестима са отказали тестване.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

865 години затвор получава строителят на рухнала сграда при мощното земетресение в съседна Турция

При мощното земетресение от 6 февруари 2023 г., в рухналата сграда в Южна Турция са…

преди 13 минути

Почина една от най-великите актриси: Феновете на „Хари Потър“ потънаха в скръб

Почина световноизвестната актриса Маги Смит, известна най-вече с ролите си в "Хари Потър" и "Абатството…

преди 41 минути

След като млада майка у нас скочи с детето си на ръце от третия етаж: Какво е неговото състояние сега?

Припомняме, че миналата седмица 20-годишна жена от хасковското село Маслиново скочи с едногодишната си дъщеричка…

преди 2 часа

Ще има денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Разкриват денонощни мобилни екипи, които да бъдат в помощ на деца в риск у нас.…

преди 2 часа

По сигнал на медия „Нова Варна“: На какво се дължи измирането на дребна риба във Варненското езеро, за което сигнализираха читатели?

В началото на месеца в редакцията на медия „Нова Варна“ бяхме получили сигнал за забелязана…

преди 2 часа

От 1 октомври: БДЖ пуска германските вагони и по линията София-Русе-София

Директни влакове между София и Русе ще пътуват с новодоставените германски вагони, информират от БДЖ.…

преди 2 часа