in

58-годишна жена е осъдена във Варна

Снимка: Pixabay

От Районен съд – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че 58-годишна жена е осъдена за държане на акцизни стоки без бандерол.

Конкретният случай е от втори ноември миналата година. На тази дата се установява, че подсъдимата държи в имот във варненско село тютюневи изделия без изискуемия върху потребителската опаковка бандерол – 50 стека и 8 кутии с цигари на общо две търговски марки, всичките без акцизен бандерол.

Експертизата сочи, че стойността на цигарите възлиза на над 2700 лева. Деянието е наказуемо по чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс.

Посочва се, че жената е неосъждана. Районен съд – Варна одобри параметрите на внесеното за разглеждане споразумение между страните. Подсъдимата получи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Тя се задължава да плати и направените по делото разноски за над 600 лева. Веществените доказателства по делото се отнемат в полза на държавата и предават за унищожаване след влизане в сила на определението на съда.

Съдебният акт е окончателен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.