Категории: Варна

Спортни звезди вдъхновиха децата в детска градина във Варна по време на Седмица на спорта

Реклама

През изминалата седмица ДГ №30 „Синчец“- гр. Варна реализира събитие по повод Европейския ден на спорта в училище – Седмица на спорта. Това съобщават от детската градина за медия „Нова Варна“, като поясниха как точно е преминало вълнуващото събитие.

Спортни звезди вдъхновиха децата по време на Седмица на спорта „Спортувай #БЕЗОТПАДЪЦИ“ в ДГ №30 „Синчец“, гр. Варна

Седмицата на спорта в ДГ №30 „Синчец“ завърши с вълнуващи срещи и демонстрации, като едни от най-успешните български спортисти вдъхновиха младите участници с личните си истории и спортни успехи. Специалните гости споделиха ценни уроци за дисциплина, отдаденост и силата на екипната работа, като оставиха траен отпечатък върху бъдещите малки спортисти.

Илиан Илиев и футболистите на ПФК Черно море

Впечатляващо звездно присъствие даде Илиан Илиев, треньор на ПФК Черно море и националния отбор по футбол. Той пристигна заедно с трима от своите водещи футболисти – Виктор Попов, Живко Атанасов и Мазир Сула, които са част и от националния отбор на България. Илиев и футболистите разказаха на децата за своята кариера, като споделиха важни уроци за упоритост, постоянство и работа в екип. Малките футболни фенове бяха вдъхновени от техните истории.

Снимка: ДГ №30 „Синчец“, гр. Варна
Снимка: ДГ №30 „Синчец“, гр. Варна

Емил Костов – световен шампион по киокушин карате

Сред специалните гости бе и легендата в киокушин карате Емил Костов, световен шампион и един от най-успешните български каратисти. Той разказа за своя впечатляващ спортен път, който започва през 1985 г. във Варна, и за успехите му като 4-кратен европейски шампион и световен шампион през 2001 г. Емил Костов също така подчерта значението на дисциплината и упоритата работа, необходими за успех в бойните изкуства, а децата с вълнение наблюдаваха неговите демонстрации и слушаха вдъхновяващите му думи.

Снимка: ДГ №30 „Синчец“, гр. Варна
Снимка: ДГ №30 „Синчец“, гр. Варна

Красимира Иванова – шампионка по художествена гимнастика

Особено впечатляващо беше присъствието на Красимира Иванова, изтъкната българска гимнастичка, която е европейска шампионка с ансамбъл девойки на България на 39-тото Европейско първенство в Баку през май 2023 г. и абсолютна световна шампионка с ансамбъл девойки на Световното първенство в Клуж-Напока, Румъния през юли 2023 г. Иванова не само впечатли децата със своите завоювани медали, но и ги вдъхнови с разкази за нейните упоритост и желание за успех. Тя сподели с тях колко е важно да се стремиш към съвършенство, дори когато пътят е труден, и насърчи бъдещите гимнастички да продължат да следват мечтите си.

Снимка: ДГ №30 „Синчец“, гр. Варна

Калоян Иванов – баскетболист с международни успехи

Сред специалните гости беше и Калоян Иванов, известен български баскетболист с международни успехи. Той сподели с децата важни уроци за отдаденост и постоянство, необходими за успех в спорта, като подчерта значението на работата в екип и никога да не се отказват от мечтите си.

Снимка: ДГ №30 „Синчец“, гр. Варна

Незабравима седмица с вдъхновяващи срещи

Присъствието на тези изключителни спортисти направи Седмицата на спорта в ДГ №30 „Синчец“ незабравимо преживяване за всички деца. Те имаха възможността да научат повече за различни спортове, да се вдъхновят от успехите на своите идоли и да получат ценни уроци за дисциплина, спортен дух и здравословен начин на живот. Седмицата приключи с много емоции, усмивки и нови знания, които вдъхновиха децата да продължат активно да спортуват и да се грижат за своето здраве и бъдеще.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще промени ли ремонтът през местност „Боровец“ маршрута и разписанието на автобус № 46?

Ремонтът през местност „Боровец“ няма да промени маршрута и разписанието на автобус № 46 на…

преди 3 минути

Голям грях в Айтос: Изхвърлиха новородено бебе до кофи за боклук

Стана ясно, че новородено бебе е било изхвърлено до кофи за боклук в Айтос. Сигнал…

преди 17 минути

Иван Илчев: Добре би било и площадът, и катедралата да се преименуват от „Св. Александър Невски“ на „Св. Иван Рилски“

И според академик Иван Илчев би било добре ако площадът и храмът "Св. Александър Невски"…

преди 47 минути

Марешки има интерес към Спартак – Варна?

Припомняме, че шефът на Спартак Варна Павлин Николов реши да спре финансирането на „соколите“ след…

преди 60 минути

Младият Слави се бори с тежка болест: Има нужда от помощта ни

33-годишният Светослав вече три години се бори с коварно заболяване - рак на дебелото черво.…

преди един час

Съдът наложи наказание от 10 години затвор на украинец, убил свой колега край Варна

Присъда от 10 години строг затвор е наложена на мъж, убил свой колега в село…

преди 2 часа