in

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Варна

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

Сигурността и икономическото развитие на България, отварянето на европейските програми и усвояване на средствата по тях, подновяването на програмата за саниране на жилищни сгради със 100% съфинансиране от държавата, завършването на АМ „Хемус“, ефективни реформи в образователната система и здравеопазването – това са част от приоритетите на коалиция ГЕРБ-СДС, представени по време на откриването на предизборната кампания във Варна.

В присъствието на водача на листата, Даниел Митов, кандидатите за народни представители в 51-ото НС, кандидатите за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“, Георги Недев и Людмила Колева, председателя на градската структура, Николай Костадинов, и членове на партията, областният координатор на ГЕРБ-Варна, Иван Портних подчерта, че е изключително важно след тези избори държавата и градът ни да тръгнат по пътя на сигурността и стабилността.

Даниел Митов призова гражданите да гласуват и на тези избори, защото само така България може да стъпи на пътя на развитието и да има стабилно правителство, което да я води напред. „През последните четири години страната ни се люлее без посока и път. Не подценявам усилията на служебния кабинета, но той не може да задава посоката така, както можею да го направи легитимно избрано правителство, подкрепено от мнозинство в
кабинета. Ще се опитаме отново да подходим отговорно и да преговаряме с останалите политически партии, с които имаме общи приоритети“, каза Митов.

По темата за туризма той постави акцент върху въвеждането на визи за туристи от трети страни, които да се дават от граничния контрол и да не се минава през сложни консулски процедури. Особено внимание обърна и на проблема с европейските програми и усвояването на средствата по тях: „Ние можем да гарантираме 100% възстановяване на програмата за енергийна ефективност и 100% съфинансиране от държавата така, че за гражданите да бъде напълно безплатно“.

Кандидатът за народен представител Деница Николова подчерта, че трябва да се намерят пресечните точки между всички политики на парламентарно представените партии и че ГЕРБ няма да отстъпи от приоритетите си. Тя определи усвояването на европейските средства като „катастрофа, която е на път да се превърне в трагедия заради големите пропуски до момента“, припомняйки, че по времето на ГЕРБ не е имало и 1 лв. загуба.

Ръководителят на градската структура на ГЕРБ – Варна, Николай Костадинов отбеляза, че все още нерешен остава въпросът с един много ключов за морската столица проект, този за реконструкцията на бул. “Цар Освободител“, който трябва да свърже Летище Варна с бул. „Васил Левски“.

„Надявам се всички осъзнавате какъв избор предстои да направим“, каза в заключение Иван Портних, отбелязвайки, че сме изгубили твърде много възможности – и на национално, и на местно ниво. „Резултатът от административната немощ на администрацията на Благомир Коцев е, че в края на годината във Варна вместо да сме реализирали проекти за 100 млн. лв., ние ще сме реализирали една много малка част и загубата ще бъде в размер на 70-80 млн. лв. Развитието на Варна може да бъде гарантирано единствено от ГЕРБ“, посочи той.

Гласувайте за ГЕРБ-СДС на 20 октомври с № 45 и на 27 октомври с № 18 в интегралните бюлетини, за да осигурим сигурност и стабилност на страната ни!

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/