in ,

Окончателно е съборена старата автогара във Варна: Спасиха уникалното мозаечно пано

Снимка: Facebook/Морско око

Вчера (1 октомври, вторник) приключи събарянето на старата автогара във Варна. Събарянето на сградата започна още през месец юни, след като беше отворена новата автогара, намираща се в съседство.

Забавянето на събарянето ба сградата, което продължи няколко месеца, частично се дължи на сложното демонтиране на мозайката „Хората и морето“ в чакалнята.

Тя ще бъде експонирана в новия хранителен магазин, който ще заеме мястото на общественото здание, съобщават от „Морско око“.

Освен мозайката, ще се запази и абстрактната бетонна скулптура „Движение“, красяща площада от страна на бул. „Вл. Варненчик“.

Автор на уникалното мозаечно пано от старата автогара във Варна е Чавдар Пашев, от Пловдив – 1972 г.

Новата автогара разполага с 28 места за големи автобуси и още 14 места за по-малки коли. Обособен е паркинг за леки автомобили, има определени и местостоянки за таксита. В чакалнята има близо 60 седящи места.

Честито, Варна: Новата автогара отвори врати (ВИДЕО)

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/