Категории: България

МВР: В Карнобат е задържан мъж, държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти

Реклама

От пресцентъра на МВР представиха резултати от специализираните полицейски действия на територията на областите Бургас, Враца и Видин. Съобщава се за задържан мъж от Карнобат, който държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти.

Продължават планираните полицейски операции за противодействие на престъпленията, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите. Служители от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областните дирекции, заедно с екипи на жандармерията проверяват частни адреси, търговски обекти и места, за които са събрани данни, че се осъществява подобна дейност.

В рамките на предприетите специализирани действия в Карнобат е задържан мъж, държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти. Предстои провеждането на разпити и допълнителни процесуално-следствени действия, за да бъде установено дали той е съпричастен към схема за контролиран вот в района.

Снимка: МВР

По същото време в село Трънак, община Руен е реализирана оперативна и издирвателна работа, при която е установен и задържан мъж, държал различни културни ценности.

В хода на полицейската операция, проведена на територията на област Враца, са проверени девет частни адреса и два търговски обекти. На един от адресите е открит метамфетамин и канабис, а в друг – нерегистриран газов пистолет. По време на полицейските действия е установен водач, седнал зад волана с над 3 промила алкохол, както и с положителна проба за наркотици. Проверени са 81 моторни превозни средства, като за нарушенията са съставени седем акта и 27 фиша.

Полицейските екипи на територията на област Видин са извършили контролни проверки в населени места, квартали и махали, изведени като рискови в анализ на дирекцията. На два адреса в с. Арчар са установени дърва без контролна горска марка и без документи за произход. Задържани са двама местни жители, а по случаите – образувани преписки по чл. 235 от Наказателния кодекс. По същото време криминалисти задържали и видинчанин, извършител на кражба на велосипед в областния град. По случая е заведена преписка.

В хода на акцията, при ситуираните в Арчар три контролно-пропускателни пункта, униформените са проверили 17 души от криминалния контингент и 65 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени осем акта по ЗДвП и ЗБЛД и 11 фиша.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Министър Атанас Илков прие посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илащук

Двете страни изразиха готовност за засилване на оперативното взаимодействие в областта на вътрешните работи, съобщават…

преди 5 минути

Апелативният съд във Варна постанови 11 години затвор за изнасилване и блудство с малолетна

От Апелативен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че мъж ще бъде лишен…

преди 47 минути

Сарафов ще вземе имунитета на кандидат-депутата, арестуван заради купуване на гласове, без произнасяне от ЦИК

Както ви съобщихме по-рано днес кандидат-депутат е арестуван заради купуване на гласове. Впоследствие става ясно,…

преди един час

Ето на коя дата откриват Сцена „Филиал“ във Варна

Все още следва да бъдат приключени някои довършителни работи, но по план откриването е в…

преди 2 часа

Американците панически изкупуват тоалетната хартия от магазините

Хората в САЩ панически купуват тоалетна хартия заради стачката на пристанищните работници. Това обаче се…

преди 2 часа

Обрат по делото „Семерджиев“: Основен свидетел се отрича изцяло от показанията си

Велина Аршинкова беше основен свидетел по делото "Семерджиев". Стана ясно, че тя е пуснала молба…

преди 2 часа