in

Диетолог обяви кои са храните, които съкращават живота

Снимка: Pixabay

Диетологът Лиза Афинская обясни кои са най-опасните храни, които са вредни за продължителността на живота. Тук много хора се сещат първо за захарта, но това далеч не е единствената вреда. Има и много други храни, които заплашват човешкото здраве.

Ето и кои са най-вредните храни за продължителността на живота:

Експертът отбелязва, че колбасите, газираните напитки и бързото хранене могат да се считат за истинска бомба със закъснител. Д-р Афинская казва още, че в някои случаи дори изпиването на чаша кафе с добавена захар и сметана е много по-безопасно от консумацията на която и да е от горните храни, съобщава сайтът Актуално.

Преработените меса, содата и бързото хранене са основните причини за затлъстяването и развитието на много заболявания, включително рак.

В допълнение, има друг вреден навик, общ за голяма част от съвременните хора, ускоряващ стареенето.

„Не всички хора включват пет порции зеленчуци в диетата си и също така не ядат достатъчно ядки, бобови растения и пълнозърнести храни“, казва специалистът.

Яденето на пълнозърнести храни и зърнени храни подобрява работата на червата, намалява риска от запек и възстановява структурата на кожата, правейки я гладка и копринена.

Според проучвания жените, чиято диета включва 20 до 36% пълнозърнести храни, по-рядко страдат от диабет, хипертония, сърдечни и съдови заболявания.

Важно: Статията е с информативна цел и не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/