in

Ще изграждат нова сграда за спорт и танци в Хуманитарната гимназия във Варна

Снимка: Община Варна

Ще бъде изградена нова сграда за спорт и танци за над 3 млн. лв. в Хуманитарната гимназия, научи медия „Нова Варна“. Новата сграда ще бъде 4-етажна пристройка. Съобщава се, че по време на ремонтните дейности няма да се налага учениците да се местят.

Община Варна обявява обществена поръчка за изграждане на нова сграда за спорт и танци в Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна. По време на строителството, дейностите ще са така организирани, че да не се налага преместване на учебния процес и учениците. Срокът на изпълнение е до края на месец март 2026 г.

Новата сграда ще представлява четириетажна пристройка към съществуващия сграден фонд на училището. Застрояването ще се извърши върху 200 кв. м. от училищния двор.

Изпълнението на поръчката включва строително-монтажни работи, топло- и хидроизолация, както и обзавеждане и оборудване. Сградата ще разполага с асансьор, както и санитарни възли, душове и съблекални на всеки етаж. Залите са с предвидено двустранно естествено осветление.

Ще се измести и канализационният колектор, който попада в обхвата на новата сграда. Изместването ще се извърши преди започване на строителството на сградата. Ще бъдат изпълнени всички условия за безопасност, така че строителните работи да не смущават учебния процес. Предвижда се и изграждане на топла връзка между училището и сградата за хореография, която ще бъде предмет на последващо възлагане по Закона за обществените поръчки.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/