Категории: България

20-годишен шуменец е с опасност за живота след тежък инцидент с мотор

Реклама

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за медия „Нова Варна“, че е настъпил тежък инцидент с млад мотоциклетист. Ето и подробностите, предоставени ни от полицията.

20-годишен мъж от Шумен е пострадал при пътно-транспортно произшествие в следобедните часове вчера по път II- 73, Шумен – Карнобат, близо до село Ивански.

Малко след 16 часа водач на мотоциклет „Сузуки“ със старозагорска регистрация загубил контрол, ударил се в пътен знак и паднал вдясно от пътя.

Пострадалият е откаран с екип на спешна помощ в шуменската болница. Настанен е за лечение с кръвоизливи на бял и черен дроб, фрактура на седем ребра и дясна лопатка, с опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство.

От пресцентъра на шуменската полиция съобщават и за следните разкрити престъпления:

37-годишен неправоспособен водач бил установен да шофира след употреба на алкохол. Проверката, от екип на пътна полиция, била извършена около 12 часа в село Мадара. Спрян бил водач на лек автомобил Алфа „Ромео“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 37-годишен мъж, адресно регистриран в Бургас. Не представил свидетелство за управление, установено било, че е неправоспособен Бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 1,71 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Автомобилът, който не бил негова собственост, е иззет и приобщен като веществено доказателство по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 Б от НК.

Малко след 13:30 часа вчера на кръстовище, образувано от улиците „Юрий Гагарин“ и „Панайот Волов“ в Смядово за проверка бил спрян водач на лек автомобил Рено „Еспейс“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 63-годишен местен жител. Изпробван бил за шофиране след употреба на алкохол. Тестът отчел 1,59 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Автомобилът е иззет. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 03:10 часа на 4 октомври екип на пътна полиция спрял за проверка на кръстовище, образувано от бул.“ Симеон Велики“ с ул.“ Преспа“ водач на лек автомобил Рено с шуменска регистрация. Зад волана бил 44-годишен мъж от Шумен. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 1,46 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Автомобилът е иззет. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано досъдебно производство.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Нито един от българските граждани в Иран не е пожелал да се евакуира, обяви Димитър Главчев

По думите на служебния премиер Димитър Главчев нито един от българските граждани в Иран не…

преди 5 секунди

Служители на ГДНП и НАП разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения

От Националната агенция за приходите съобщават за медия "Нова Варна", че служители на ГДНП и…

преди 6 минути

Студен атмосферен фронт преминава през България на 5 октомври

От НИМХ прогнозират, че преминаващ студен атмосферен фронт ще донесе облачно време и значителни валежи…

преди 10 минути

Президентът обяви има ли пряка заплаха за България от конфликта в Близкия Изток и риск от терористични атаки

Припомняме, че президентът Румен Радев свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на…

преди 19 минути

Македонският премиер: Гоце Делчев е титан на Македония. Нека България каже колко песни има за него

Министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) засегна темата за общата история на България и неговата…

преди 31 минути

Върховният лидер на Иран призова за обединение на мюсюлманските страни

Ракетната атака на Иран срещу Израел е "законна", заяви върховният ирански лидер аятолах Али Хаменей.…

преди 41 минути