Категории: Варна

Отпускат допълнително 200 000 лева за премахване на дървета във Варна

Реклама

Стана ясно, че Община Варна ще отпусне допълнително 200 000 лева за премахване на опасни дървета и поддържане на зелените площи във Варна. Освен това е наредено да бъдат съставени актове и глоби на замърсителите със строителни отпадъци, които стават причина за запушване на пътните шахти и наводняване при дъждовете.

Предстои допълнителните средствата в размер на 200 000 лева да бъдат разпределени между петте районни кметства и да се изразходват за премахване на опасни дървета, резитба на клони и косене на зелените площи при необходимост.

Във връзка с локалните наводнения на кръговите на сп. Почивка и до Ботаническата градина, е наредено съставяне на актове и глоби на замърсителите със строителни отпадъци, които стават причина за наводняването на близки участъци по булевардите.

Служители на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ трябва да извършат огледи спазва ли се технологията за уплътняване на обратни насипи и при констатирани нередности да налагат глоби. Проверки ще бъдат направени на местностите Траката, Евксиноград, Св. Никола и Манастирски рид. Там се правят ремонти на вътрешните улици, от които се свличат строителни и инертни материали по пътните платна. Причина е и неприключилият проект по ВиК-цикъла и оставянето на обектите в незавършен вид.

С изграждането на новата система за видеонаблюдение пък, ще се сложи край на вандалските прояви. По информация на медия „Нова Варна“ системата, която ще следи варненци, е за десетки милиони.

Обмислят се и промени в Наредбата за изграждане, стопанисване, контрол и опазване на зелената система на територията на община Варна, в частта, която касае компенсаторното озеленяване. Целта е стриктно да се следи и да не се допускат наличието на изсъхнали дървета в града, както и да има механизъм за действие при наличието на такива. Възложено е на две дирекции – „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и „Правно-нормативно обслужване“, в срок до една седмица да излязат с конкретни предложения.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Важно за Варна: Утре затварят бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Евлоги Георгиев“ до ул. „Дубровник“

На 8 октомври ще бъде затворен за движение бул. "Христо Смирненски" от ул. "Евлоги Георгиев"…

преди 17 минути

Дете в България е с остра парализа след пропусната ваксина

В Кърджали е регистриран случай на заболяване при дете заради пропусната ваксина срещу полиомиелит. Момиченце…

преди 24 минути

От утре започва 120-дневен ВиК ремонт във Варна: Ще има големи промени в движението

От Водоснабдяване и канализация - Варна припомнят, че от утре (8 октомври, вторник) започва работата…

преди 46 минути

Внимание, ученици: Задава се четиридневна есенна ваканция за вас. Това са датите

Стана ясно, че учениците ще се радват на четиридневна есенна ваканция, която ще бъде в…

преди един час

Заради профилактика и планов ремонт затварят временно плувен басейн във Варна

Заради профилактика и планов ремонт затварят плувен басейн "Делфини" във Варна от 8 до 13…

преди един час

Стефка Костадинова все още е номер едно в скока на височина при жените

Стана ясно, че Световната федерация по лека атлетика е ратифицирала общо осем рекорда, но сред…

преди един час