Категории: Варна

От утре започва 120-дневен ВиК ремонт във Варна: Ще има големи промени в движението

Реклама

От Водоснабдяване и канализация – Варна припомнят, че от утре (8 октомври, вторник) започва работата по канализационния колектор на кръстовището до „Двете кули“ във Варна. Първоначално ще бъде затворено за движение пътното платно на бул. „Република“ от кръстовището до магазин „Практикер“.

От утре, 8 октомври стартира първият етап от работата по изграждането на канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти под кръстовището на булевардите „Република“ и „Владислав Варненчик“.

Работата по съоръжението ще продължи 120 дни, според предварителния график. Изпълнител е ДЗЗД „Пчелина 2020“. Първият етап обхваща бул. „Република“ в участъка от кръстовището с бул. „Владислав Варненчик“ до кръговото кръстовище с ул. „Уста Колю Фичето“ .

От утре влизат в сила и обходните маршрути, чиято цел е да облекчат трафика към кръстовището, което няма да бъде затворено напълно, но движението в него ще бъде ограничено.

Припомняме, че обходните маршрути са:

За влизащите във Варна от АМ „Хемус“ – слизане от автомагистралата по рампата до „Бизнес Парк“ Варна. След това лекотоварният трафик ще преминава през кръгово кръстовище в посока „Метро“ и ще влиза в града по бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“. Тежкотоварното движение ще може да преминава по бул. „Атанас Москов“ към бул. „Девня“ и след това през кръговото кръстовище на булевард „Левски“, от където ще влиза в града по бул. „Левски“ или по ул. „Пеячевич“ и бул. „Христо Смирненски“;

За излизащите от Варна по бул. „Владислав Варненчик“ е препоръчително от кръговото кръстовище на „Автогара Варна“, преминаване по ул. „Девня“, след което по бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“. Друг вариант за избягване на евентуално задръстване е от кръстовището на МОЛ Варна по ул. „Пеячевич“, през голямото кръгово кръстовище на бул. „Левски“, по бул. „Девня“, преминаване по бул. „Христо Смирненски“, връщане към бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“.

Съгласно временната организация на движение, препоръчително е тези автомобили, за които не е наложително преминаването през кръстовището, да се отклоняват преди входа на Варна по бул. „Атанас Москов“.

В първи етап на строителството ще бъде изцяло затворен бул. „Република“ в участъкът от кръстовището с бул. „Владислав Варненчик“ до кръговото кръстовище с ул. „Уста Колю Фичето“ .

След приключване на дейностите по етап 1 и преди затварянето на нов участък за втория етап, гражданите ще бъдат своевременно информирани.

С цел по-бързо изпълнение на предвидените дейности и пускане в експлоатация на готовите трасета, както и за облекчаване на трафика, ще се извършва поетапно затваряне заради строително-монтажни работи на участъците:

  • Етап 1: бул. „Република“ ще бъде изцяло затворен от ул. „Уста Колю Фичето“ до бул. „Владислав Варненчик“ – срок: от 08.10.2024 г. до 08.11.2024 г.;
  • Етап 2: затваряне на южното платно на бул. „Владислав Варненчик“, като движението ще се извършва двупосочно в северното платно – срок: от 08.11.2024 г. до 22.11.2024 г.;
  • Етап 3: затваряне на северното платно на бул. „Владислав Варненчик“ и извършване на двупосочно в южно платно движение – срок: от 22.11.2024 г. до 07.11 2024 г.;
  • Етап 4: изцяло ще бъде затворено платното в посока бул. „Сливница“ на бул. „Република“, в участъка от бул. „Владислав Варненчик“ до изхода зад бензиностанция „Петрол“, като движението ще преминава двупосочно в другото платно – срок от 07.11.2024 г. до 07.02.2025 г.

В случай на промяна на сроковете заради форсмажорни обстоятелства гражданите ще бъдат информирани своевременно.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Важно за Варна: Утре затварят бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Евлоги Георгиев“ до ул. „Дубровник“

На 8 октомври ще бъде затворен за движение бул. "Христо Смирненски" от ул. "Евлоги Георгиев"…

преди 4 минути

Дете в България е с остра парализа след пропусната ваксина

В Кърджали е регистриран случай на заболяване при дете заради пропусната ваксина срещу полиомиелит. Момиченце…

преди 10 минути

Внимание, ученици: Задава се четиридневна есенна ваканция за вас. Това са датите

Стана ясно, че учениците ще се радват на четиридневна есенна ваканция, която ще бъде в…

преди 54 минути

Заради профилактика и планов ремонт затварят временно плувен басейн във Варна

Заради профилактика и планов ремонт затварят плувен басейн "Делфини" във Варна от 8 до 13…

преди 59 минути

Стефка Костадинова все още е номер едно в скока на височина при жените

Стана ясно, че Световната федерация по лека атлетика е ратифицирала общо осем рекорда, но сред…

преди един час

Край на спекулациите: Певицата Лидия разкри за раздялата си с варненския рапър Атанас Колев

Поп фолк певицата Лидия сложи край на спекулациите около връзката си с варненския рапър Атанас…

преди един час