in

Тейлър Суифт надмина Риана: Вече е най-богатата певица в света. Ето на колко се оценява богатството ѝ

Колаж: "Нова Варна"

Поп суперзвездата Тейлър Суифт изпревари любимката на милиони Риана. Според сведенията в момента Суифт е най-богатата певица в света, изпреварвайки Риана и вторият най-богат музикант в света след Джей Зи. Хип-хоп изпълнителят може да се похвали с нетно състояние от 2,5 милиарда долара (приблизително 2,2 милиарда евро).

Богатството на Тейлър Суифт е с приблизителна нетна стойност от 1,6 милиарда долара (приблизително 1,45 милиарда евро), посочва Euro News.

Докато Риана (1,4 милиарда долара нетно състояние) все още държи титлата „най-богатата музикантка на всички времена“, след като някога е достигнала пикова нетна стойност от 1,77 милиарда долара (приблизително 1,6 милиарда евро), Суифт скоро може да е на път да превземе и това постижение.

Forbes потвърди новината, като актуализира финансовото състояние на Суифт след историческия успех на нейното турне Eras Tour и изчислява, че 600 милиона долара от богатството на Суифт идва от приходи от турнета и хонорари, още 600 милиона долара от стойността на нейния музикален каталог и 125 милиона долара от недвижими имотни инвестиции.

Съобщава се също така, че Суифт е спечелила 100 милиона долара само от хонорари за стрийминг на Spotify миналата година, до голяма степен благодарение на албума си „Midnights“ от 2022 г. и през 2023 г. на презаписаната версия на „1989“, „1989 (Taylor’s Version)“.

Това, което отличава Суифт е, че за разлика от много музиканти, богатството ѝ произтича основно от нейната музикална кариера и е единственият музикант в историята, постигнал 10-цифрена нетна стойност главно от продажби на албуми и изпълнения на живо, а не от предприемачески начинания.

За първи път тя получи статут на милиардер през месец октомври 2023 г.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/