in

Васил Петров е пожарникарят, спасил и успокоил бебе след катастрофата на пътя София – Варна

Снимка: Facebook/Васил Петров

Пожарникарят Васил Петров отишъл с колегите си на мястото на произшествието, за да помогне на пострадалите. Тогава той забелязал, че сред смачканите ламарини има семейство с бебе, което плачело.

Припомняме, че верижната катастрофа се случи вчера на пътя София – Варна, край Велико Търново.

Снимка, на която служителят на пожарната успокоява бебето след инцидента, обиколи социалните мрежи.

Васил Петров има близо 30-годишен опит като огнеборец. „Направи ми впечатление, че детето много плачеше. Реших да го успокоя. Клекнах до него, поговорих му и реших да му покажа противопожарните автомобили”, спомня си той, разказвайки какво се е случило пред Нова телевизия.

Протокол по успокоение на пострадалите при инцидент в пожарната няма, категоричен е ст. ком. Красимир Кръстев, който е началник на Районна служба ПБЗН – Велико Търново. Задълженията на огнеборците е да спасят потърпевшите и да ги предадат на лекарите, ако се налага. „Изключително благодарен съм за човещината и съпричастността на колегата. Радвам се, че е помогнал на семейството, като е докарал усмивка върху лицето на детето им”, коментира той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/