in

Масова евакуация в щата Флорида: Хората са в очакване на разрушителния ураган „Милтън“

Кадър: Youtube/LiveNOW from FOX

Масово хората в американския щат Флорида се евакуират, очаквайки втора опустошителна буря в рамките на две седмици. Властите издадоха предупреждение за „изключителна опасност“. Над 5 милиона души са били призовани да напуснат западното крайбрежие на Флорида. Това е една от най-мащабните евакуации в историята на щата.

Бурята е от пета категория, с ветрове със скорост до 270 км/ч. Очаква се да удари Флорида с пълна сила тази вечер (9 октомври).

Това се случва след по-малко от две седмици от опустошителния ураган „Хелън“, който взе над 220 жертви и нанесе много материални щети.

Американският президент Джо Байдън призова във вторник жителите на Флорида да напуснат домовете си. Това е „въпрос на живот и смърт“, предупреди държавният глава

Джо Байдън добави, че е одобрил извънредна ситуация във Флорида и призовава авиокомпаниите да се съобразяват с евакуацията и да не повишават цените.

Губернаторът Рон Десантис обяви, че Флорида е подготвила десетки убежища извън зоните за евакуация, за да помогне на жителите, останали блокирани.

Евакуацията заради стихията предизвика огромни задръствания и недостиг на горива, на някои бензиностанции горивото свърши. По магистралите се образуваха колони от автомобили.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/