in

НИМХ обяви кога се очаква дъжд в Източна България

Снимка: Pixabay

От НИМХ прогнозират, че в петък облачността ще се увеличи и на места в Западна България ще има превалявания от дъжд.

Ще е все още топло, но след обяд, с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне захлаждане.

През нощта срещу събота и в събота валежите ще продължат на изток; има повишена вероятност на места в Централна и Източна България да са значителни. Вятърът от северозапад временно ще се усили, в източната половина от страната ще се ориентира от север-североизток. До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижават.

В неделя ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните – 16°-21°.

През първите дни на новата седмица ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни в сряда. На отделни места в затворените котловини и източните райони за кратко сутринта ще има ниска облачност и мъгла или намалена видимост. Вятърът ще е слаб, с променлива посока, във вторник и сряда – предимно от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните в повечето места ще бъдат между 19° и 24°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/