in ,

Съвети за местния бизнес във Варна от дигитална маркетинг агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД

Снимка: дигитална маркетинг агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД

Дигиталният маркетинг е ключът към успеха за местните бизнеси във Варна, особено в сектори, като туризъм, строителство, заведения за хранене и развлечения, в които конкуренцията е ожесточена. С внимателно планирана дигитална стратегия и последващо професионално изпълнение, организациите могат да подобрят множество аспекти на бизнеса си, като разпознаваемостта на бранда си, привличането и задържането на нови клиенти, както и да увеличат значително своите продажби на услуги и продукти онлайн.

В ерата на дигитализацията маркетингът се трансформира радикално, като традиционните рекламни методи вече не са достатъчни за придобиване и задържане на клиенти. Дигиталният маркетинг предоставя множество възможности, които позволяват на бизнесите да достигнат до правилната аудитория, да взаимодействат с клиентите си по-ефективно, да увеличат доверието към бизнеса си и да повишат своите продажби. Този вид маркетинг комбинира използването на множество инструменти за измерване и анализ, създаване на рекламно съдържание, управление на кампании в социални мрежи, като Facebook и Instagram, създаване на платени реклами в Google, видео реклами в YouTube и много други. 

Управителите Атанас Мишев и Виктор Марков от варненската агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital

В тази статия управителите Атанас Мишев и Виктор Марков от варненската агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital, основана през 2017 г., споделят полезни съвети от своя дългогодишен опит с различни организации от сектори Туризъм, Заведения и Строителство.

Агенцията предлага абонаментни и еднократни маркетинг услуги, които включват управление на социални мрежи, гугъл реклама, графичен дизайн, фотография, видео продукция, копирайтинг, както и бизнес консултиране. Талантливите експерти работят в синхрон, постигайки впечатляващи резултати за всеки клиент и изграждайки доверие и прозрачност в отношенията си с тях.

1. Туризъм

Агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital

Дигиталният маркетинг играе все по-важна роля в успеха на хотелиери и туристически организации във Варна и региона. Според проучване 97% от пътуващите използват активно интернет за планиране на пътуванията си, a 82% финализират резервацията за избрания хотел онлайн. Това означава, че почти всички потенциални клиенти на хотели и туристически агенции търсят информация онлайн, преди да вземат решение за резервация. С помощта на целенасочен дигитален маркетинг може да се достигне до правилната аудитория в точния момент и да се увеличат броя на резервациите, като същевременно се изгради и силна и дългосрочна връзка с гостите. В днешно време е задължително хотелите да разполагат с впечатляващо онлайн присъствие, което да гарантира уникално потребителско изживяване още преди пътуването да е започнало. За да привлича нови клиенти чрез дигитален маркетинг, един хотел се нуждае от няколко основни елемента:

• Управление на маркетинг в социалните мрежи. Изборът на правилните социални мрежи е ключов, като той трябва да се базира на проучване спрямо целевата аудитория на хотела. Едни от най-подходящите и използвани платформи, чрез които могат да се споделят, както оферти за настаняване, така и интересни и ангажиращи публикации, като снимки, видеоклипове и истории, свързани с хотела и дестинацията са Facebook и Instagram. Двете платформи позволяват на хотелите да създават визуално привлекателно съдържание, да провеждат различни типове маркетингови кампании, както и да взаимодействат директно със своите бъдещи гости.

• Платформата на Google Ads е неотменен инструмент в ръцете на хотелиерите през последните няколко години. Тя предоставя изключително ефективни възможности и типове кампании за привличане на вниманието на потребителите в момент на проявен интерес към конкретна дестинация, забележителност, хотел или други свързани теми. Благодарение на възможността за специфично таргетиране, Google Ads гарантира точно достигане до целевата аудитория и висока възвращаемост на направената инвестиция.

• Професионален уеб сайт с ясна структура, който да се адаптира към различни устройства, за да осигури безпроблемно сърфиране както от настолни компютри, така и от смартфони и таблети. През 2024 повече от 60% от всички търсения за пътувания се извършват от мобилни устройства. Това означава, че оптимизирането на маркетинговите кампании за мобилни устройства е от съществено значение за успеха на всеки хотел или туристическа компания. Информацията трябва да бъде лесно достъпна и добре организирана, за да улесни потребителите да намерят това, което търсят. Професионалните снимки на хотела, стаите и съоръженията са от съществено значение за създаване на добро първо впечатление. Уеб сайтът е препоръчително да разполага с интегрирана и лесна за използване система за резервации, която позволява на гостите да направят резервация директно от сайта.

• Следенето на отзиви за хотели в различните онлайн платформи. Отзивите от клиенти са основен фактор за изграждане на доверие и вземане на решение за резервация. Според скорошно проучване около 95% от потребителите четат онлайн отзиви, преди да изберат и резервират хотел. Споделянето на положителни отзиви, като част от маркетинговите кампании за хотели със сигурност би била печеливша стратегия.

Нашият екип изгражда персонализирани дигитални маркетинг стратегии и управлява кампании във Facebook, Instagram и Google за местни организации от сектора, като туристическа агенция Bon Tour, хотели в Златни пясъци, курортен град Китен и редица семейни хотели.

Чрез нашите ефективни рекламни кампании в социалните мрежи и Google, успяхме да изградим силно онлайн присъствие, да увеличим значително трафика към уеб сайтовете на нашите партньори, броя на осъществените онлайн запитвания и обаждания от потенциални клиенти, като това доведе до значителен ръст в резервациите.

С помощта на дигитален маркетинг от специализирана агенция, хотелиерите от Варна могат да създадат незабравимо преживяване за своите гости, като популяризират уникалните характеристики на своя хотел, предлагат разнообразни услуги и пакети, организират тематични събития и промоции. Чрез ефективна комуникация те могат да подчертаят комфорта, удобствата и атмосферата, които отличават техния обект от конкуренцията, и да привлекат все повече гости.

2. Заведения

Агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital

Дигиталният маркетинг се е превърнал в незаменим инструмент за популяризиране на съвременните заведения за бързо хранене, ресторанти, нощни клубове и барове. Той предлага множество възможности да се достигне до по-широка аудитория, да се увеличи броя на резервации, посещения на място, както и да се изгради силна онлайн репутация и разпознаваемост на заведението. Над 90% от потребителите в България търсят информация за заведенията онлайн преди да ги посетят. Това означава, че наличието на силно онлайн присъствие е от съществено значение за спечелването на нови клиенти и справяне с конкуренцията.

Социалните мрежи Facebook и Instagram играят ключова роля в привличането на нови клиенти и задържането на съществуващите, което може да се постигне чрез управление на целенасочени рекламни кампании, които включват споделяне на висококачествени снимки и видеоклипове на ястия, напитки и интериор, лайфстайл кадри, представяне на сезонни менюта и предложения и много други. Също така, те могат да се превърнат в ефективни канали за популяризиране и развитие на нови услуги, като доставка на храна до дома, организиране на събития и други.

Платформата Google Ads е друг мощен инструмент за увеличаване на видимостта на вашия уеб сайт в онлайн пространството. Чрез правилно създадени кампании в мрежата за търсене и дисплейната мрежа, може да се привлече вниманието на потенциални клиенти, когато те активно търсят заведения във Варна или определена услуга, като доставка на храна, вземане на поръчка от обект, обедно меню или друго. Инвестирането в Google Ads позволява да достигнете до точната аудитория и да осигурите висока възвръщаемост на инвестициите чрез контролиране на рекламните разходи.

В Know-How Digital разполагаме с богат опит в управлението на дигитални маркетингови кампании за заведения във Варна и знаем точно кои инструменти да използваме, за да постигнем оптимални резултати. Клиентското ни портфолио от заведения, включва обекти, като ресторант Ramen Station, верига ресторанти Dolce Amaro, суши бар SUSHI Masters, ресторант Next Door, бистро Small City Cafe и др.

Нашият подход към дигиталния маркетинг за заведения включва детайлен анализ, следене и прилагане на тенденции, дългосрочна визия и добре планирана стратегия спрямо целите и специфичните нужди на заведението, както и постоянна оптимизация на кампаниите за максимална възвращаемост на рекламните вложения.

Ние помагаме на ресторантьори от Варна да представят пред своите потенциални клиенти не само богатото си меню, включващо както основни, така и сезонни ястия, но и да разкажат завладяващи истории за произхода на продуктите, уменията на своите готвачи и атмосферата, която създават в своите заведения. Те могат да популяризират посещенията на място и доставката на храна от своите обекти, да привлекат потенциалните клиенти, като ги поканят на специални събития и да ги превърнат в лоялни почитатели на своята кулинарна визия.

3. Строителство

Агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital

Строителният сектор е динамичен и подложен на непрекъснати промени. През последните няколко години компаниите в тази сфера се сблъскаха с множество предизвикателства, като увеличена конкуренция, икономическа нестабилност и променящи се клиентски очаквания. Дигиталният маркетинг предлага на строителните компании множество възможности да преодолеят тези предизвикателства и да достигнат до потенциални купувачи. Строителни компании, които инвестират в дигитален маркетинг, отчитат средно с над 30% повече продажби за своите проекти в сравнение с тези, които не го правят.

Социалните мрежи, като Facebook и Instagram се превърнаха в неразделна част от нашия живот и бизнес. За строителните компании те предлагат мощна платформа за генериране на лийдове от потенциални клиенти, както и за изграждането на доверие към брана, което цели да увеличи продажбите на имоти.

Онлайн рекламата позволява на строителните компании да достигнат до клиенти по-бързо и по-ефективно, отколкото традиционните маркетингови канали и да постигнат по-висока възвръщаемост на инвестициите. В сравнение с други маркетингови канали, онлайн рекламата обикновено предлага по-висока възвръщаемост на инвестициите, тъй като позволява контролиране на инвестицията, прецизно таргетиране на аудиторията по местоположение и интереси, както и детайлно измерване на резултатите. Не на последно място онлайн рекламата позволява на строителни компании да адаптират своите кампании и активности в реално време в зависимост от пазарните условия, тенденции на имотния пазар и поведение на потребителите.

За да постигаме успешна онлайн реклама за нашите клиенти от строителния сектор във Варна, като комплексите Петият елемент, Belle Mare, Република, Гранд Парк Възраждане и Green Cottage, ние в агенция Know-How Digital разработваме дигитални маркетингови стратегии, които постигат висока разпознаваемост за компанията и изграждане на доверие към нея.
Успешният маркетинг в социалните мрежи за строителни компании изисква постоянство, прецизно планиране, анализ и непрекъснато взаимодействие с аудиторията.

Агенцията ни има множество успешно реализирани кампании за строителни компании и проекти, като сме взели активно участие в продажбата на над 1000 апартамента, офиси и търговски площи.

За нашите клиенти от строителния сектор и техните жилищни сгради, нашата агенция работи консистентно, за да подчертае качеството и надеждността на тяхното предлагане, като представяме успешно реализираните им проекти, използваните висококачествени материали и работата с екип от опитни специалисти. Висококачественото съдържание, което изготвяме, помага да се даде ясна представа на потенциалните купувачи за различните видове имоти, които са свободни за продажба.

Агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital

В заключение, дигиталният маркетинг предлага множество възможности за трансформиране и подобряване на местния бизнес във Варна. Ако искате да постигнете значителен успех във Вашия бизнес, обмислете възможността за сътрудничество с дигитална агенция Know-How Digital (Ноу-Хау Диджитъл ООД), която ще Ви помогне да реализирате пълния потенциал на Вашето онлайн присъствие. Готови ли сте да изведете бизнеса си на следващото ниво? Свържете се с нас за бизнес консултация!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/