in

Шофьор с 3,11 промила алкохол в кръвта се блъсна в камион край Видин

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Видин съобщават за възникнало пътнотранспортно произшествие в района на разклона за с. Майор Узуново. Лек автомобил се е блъснал в камион, като впоследствие са установени 3.11 промила алкохол в пробата му.

На 8 октомври в 20 часа на тел. 112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на разклона за с. Майор Узуново.

Лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 46-годишен водач, движейки се с несъобразена скорост от с. Иново в посока с. Майор Узуново, на десен завой навлязъл в насрещното платно и се ударил в предната лява част на товарен автомобил „МАН“. На двете превозни средства били нанесени материални щети.

Шофьорът на леката кола, който пътувал сам, е с повърхностни наранявания и без опасност за живота. При тестване с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 3.11 промила. Той дал и кръвна проба за изследване.

Пробата за алкохол на 41-годишния водач на товарния автомобил е отрицателна. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 8 октомври до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 12 сигнала (два от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност на територията на региона проверили 264 лица и 161 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 29 акта и 41 фиша.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.