in

Ето какво време да очакваме до края на октомври, според НИМХ

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) представиха своята прогноза за времето през периода 16-31 октомври 2024 г.

В началото на периода от север-североизток ще прониква студен въздух. В Западна и Централна България времето ще бъде предимно слънчево, а в източните райони ще има по-значителни увеличения на облачността, не са изключени и слаби валежи. Температурите ще се понижат и в по-голямата част от страната ще бъдат по-ниски от климатичните норми.

През периода 21-23.10 се повишава вероятността на отделни места в страната да има слаби валежи от дъжд. Температурите относително ще се повишат и ще се доближат до обичайните за втората половина от октомври.

Впоследствие изгледите са за период с повече слънчеви часове и сравнително топло време в планинските райони и сутрешни мъгли в низините и котловините, където ще остава относително по-студено.

През последните дни от месеца се повишава вероятността за валежи, облачността ще е по-често значителна, а температурите отново ще са близки до нормите.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/