in

На пътното платно от Варна за София: 83-годишен шофьор кара в насрещното на АМ „Хемус“

Снимка: Google Street View

83-годишен мъж е хванат да шофира в насрещното платно на автомагистрала „Хемус“.

Шофьорът е засечен в 11:25 часа на автомагистралата в землището на община Каспичан, на пътното платно от Варна за София, от служители на Районно управление-Нови пазар.

Спрямо шофьора, хванат в нарушение, е взето административно отношение по Закона за движение по пътищата и е създадена организация за извеждането му от пътното платно.

На водача временно е отнето свидетелството за управление.

В Област Шумен от 7 до 13 октомври се проведе акция на полицията за ограничаване на разсейването при шофьорите.

От шуменската полиция съобщават и за следния случай:

Около 15:30 часа на 12 октомври за проверка на бул. “Симеон Велики“ бил спрян водач на лек автомобил Форд „Торнео“ с варненска регистрация. Зад волана бил 29-годишен мъж от село Марково, община Каспичан.

Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Отчетена била положителна на бензодиазепин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Автомобилът е приобщен като веществено доказателство по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/