in

Скубана и ритана в главата: Осмокласнички се биха на метри от входа на училище у нас

Колаж: "Нова Варна"

Брутална агресия се е разиграла на метри от входа на училище в България. Имало е бой между ученички пред училище в Златица. 

Осмокласничка е скубана и ритана по главата от своя съученичка. След побоя 15-годишното момиче е с мозъчно сътресение и прекарва три дни в неврохиругията на „Пирогов”.

„Имало е конфликт между други деца, който се е разраснал и са намесени конкретните две момичета. Причината се изяснява. Веднага са дошли колеги. Извикана е медицинската сестра, а аз сигнализирах полицията. Взети са показания и от двете ученички. Имало е и други леки спречквания с конкретното момиче, което е нападнало нейна съученичка. На следващия ден психолог работи с класовете. Информирали сме и Дирекция „Социално подпомагане”, Регионалното управление на образованието, свикахме училищен координационен съвет и предстои педагогически съвет”, обясни в ефира на Нова телевизия директорът на учебното заведение Емилия Никова.

По думите ѝ санкциите, които може да получи нападателката, са три – забележка, предупреждение за изключване или директно изключване от училище.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/