Категории: Варна

МВР с подробности за спецоперациите във Варна, Благоевград, Хасково и Ловеч

Реклама

От пресцентъра на МВР съобщиха за медия „Нова Варна“, че на територията на Варна, Благоевград, Хасково и Ловеч са проведени спецоперации за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и конвенционалната престъпност. Иззети са списъци с имена и суми срещу тях, мобилни телефони, наркотични вещества , посочват още от МВР. Във Варна са задържани 30 души.

Специализирани полицейски операции за превенция на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност, стартираха в ранните часове на днешния ден на териториите на Благоевград, Варна, Ловеч и Хасково.

В операциите участваха служители от „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“, „Криминална полиция“, „Пътна полиция“ и прилежащите районни управления, служители на Зонални жандармерийски управления. По места са се включили и представители на други институции. В хода на акцията се извършени проверки на моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, кредитни институции, заложни къщи, питейни заведения и се инспектирани пунктове за изкупуване на черни и цветни метали.

Снимка: МВР

В рамките на специализираната полицейска операция, реализирана на територията на Хасково, са задържани 20 души, част от тях с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет. Проверени са 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговските обекти, адреси и рискови места са 44, а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са седем предупредителни протоколи и са образувани пет досъдебни производства. Заведени са шест преписки за закупуване на гласове. От адреси на задържаните са иззети и наркотични вещества – 30 г хероин, 580 г марихуана и 2 г кокаин. В хода на акцията са проверени 714 моторни превозни средства, за констатираните нарушения са съставени 85 акта и 192 фиша по Закона за движение по пътищата.

Четирима са задържани в хода на акцията, реализирана на територията на Ловеч. Образувани са 4 досъдебни производства, проверени са 25 търговски обекта и заложни къщи, извършена е проверка на 358 души и 315 моторни превозни средства. В село Български извор са изградени два временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на селото, което е и част от ПП I-4 София-Варна и се характеризира с изключително висок интензитет на пътния поток. Екипи извършват щателни проверки на преминаващите превозни средства, включително и по ЗДвП. За установени нарушения са съставени 13 акта и 40 глоби с фиш. От имоти в с. Български извор и Луковит полицаите са иззели вещества, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на канабис.

В рамките на проведената операция на територията на Благоевград са задържани 20 души. Проверени са три сигнала за нарушение на политическите права на гражданите, за които своевременно е уведомена компетентната прокуратура. На територията на областта са изградени 35 КПП-та, проверени са 814 души и 654 МПС. Съставени са 28 акта за установено административно нарушение и 141 фиша по Закона за движение по пътищата, както и 24 протокола по Закона за МВР. Извършени са проверки на 17 питейни и увеселителни заведения, 43 търговски обекта, 9 пункта за черни и цветни метали, 6 автоморги и сервизни депа, както и 16 заложни къщи. Намерени и иззети са около 27,700 г марихуана и около 4 г амфетамин. Образувани са четири досъдебни производства, едното от които по чл. 343б, ал.1 от НК, а останалите три – по чл. 354а, ал. 3 от НК.

При полицейските действия в хода на акция във Варна са задържани 30 души, сред тях и такива, обявени за общодържавно издирване, образувани са 13 досъдебни и пет бързи производства. Проверени са 455 моторни превозни средства и 621 души. Съставени са 34 предупредителни протокола.

Полицейските действия продължават и в момента. С цел предотвратяване на опити за т.нар. „корпоративен вот“ се провеждат превантивни беседи с лица, които могат да влияят на изборния процес, както и със служители, които са в йерархична зависимост.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Стил в Космоса: Астронавтите на мисията „Артемис 3“ ще бъдат облечени в „Прада“

"Прада" и "Аксиом Спейс" разкриват дизайни на скафандри за лунната мисия на НАСА "Артемис 3".…

преди 2 минути

52 училища от Варна ще се включат в ученически игри

52 варненски училища са подали заявка за участие в Общинските ученически игри 2024/2025 г., научи…

преди 33 минути

Кандидат за конгресмен на републиканците заема съпруга и деца от приятел, за да позира за снимки от кампанията

Републикански кандидат за Конгреса позира за снимка с жена и три млади момичета. Снимката се…

преди 43 минути

Учен алармира: Мисията на Илон Мъск ще съсипе Марс

Мисията на Илън Мъск до Марс може да съсипе Червената планета. Това е мнението на…

преди един час

Това са дните, в които ще почиваме около Коледа през 2024 г. Кога е най-добре да си пуснем отпуск?

Тази година около Коледа се очертава да почиваме само три дни, Тъй като празникът се…

преди един час

Общината твърди, че одитът в „Пазари“ ЕАД показва събиране на приходи без основания

Според Община Варна одитът в „Пазари“ ЕАД показва събиране на приходи без основания и то…

преди 2 часа